Printaj ovu stranu
subota, 17 Avgust 2013 18:28

Čelik Junior dočekuje Holanđanke

Iako već dugi niz godina mnogi klubovi u našoj Bosni i Hercegovini ženski rukomet potiskuju želeći ga u potpunosti "istrijebiti" i dalje postoje oni kojima je mladost i ovaj sport na prvom mjestu.

 

Svima već dobro poznata škola rukometa "Čelik Junior" iz Zenice koja od svog postanka brine o svim mladim kategorijama sada prelazi na nivo više. Od svojih, nešto starijih igračica pravi seniorski tim, ali isti je slučaj i u muškoj selekciji gdje oni, nešto pojačani sa iskusnijim igračima odlaze na takmičenja širom Europe, te osvajaju zavidna mjesta.

 

Ženski rukometni klub u sklopu škole rukometa "Čelik Junior" na turniru u Luxemburgu osvojio je drugo mjesto što je za veliku pohvalu. Ovo je samo jedan od pokazatelja koliko treneri i uprava ove škole ulažu u djecu. Svoje dragocjeno vrijeme ulažu u njih, ali kako kažu ne žale niti jednog trenutka, jer šta više vrijedi od osmjeha na dječijim licima u trenutku preuzimanja zlata!

 

U četvrtak djevojke očekuje utakmica protiv ženskog rukometnog kluba "Vako" iz Holandije. Vako je seniorski tim koji bilježi jako dobre rezultate, naročito u posljednje vrijeme. Međutim, smatramo da će djevojke iz Čelik Juniora dati dobar otpor i hrabro parirati u utakmici koja slijedi.


Ovim putem pozivamo sve one koji su u mogućnosti da dođu u četvrtak u dvoranu Bilmišće i daju podršku djevojkama ove škole koje će nakon ove, prijateljske, utakmice krenuti u dalja osvajanja na Europskoj rukometnoj sceni.

 

Naravno, kao i uvijek do sada  ULAZ JE SLOBODAN!


Škola rukometa ČELIK JUNIOR

Posljednje od

Povezani članci (by tag)