29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 07 Avgust 2013 20:41

Foto galerija:Mladost-Čelik

Danas poslijepodne, sa početkom u 17 sati i 30 minuta Mladost iz Doboja kod Kaknja ugostila je ekipu zeničkog Čelika. Bila je to  posljednja kontrolna utakmica uoči starta nove prvenstvene sezone za ovu kakanjsku ekipu.

 

Rezultat utakmice je 2:2. Alispahić i Dedić su pogodili za Čelik, a Topalović  i Čehajić za domaćine. Trener Kakanjaca je Elvedin Beganović. Zenicablog vam iz objektiva Jasmina Hadžića donosi galeriju iz Kaknja. 


Prvo poluvrijeme, kako javlja navijački sajt Robijasi1988.org  su počeli: Hinović, Huseinspahić, Grahovac, Gojković, Duvnjak, Bajraktarević, Alispahić, Popović, Bureković, Mišić i Jaganjac. Naši su igrači bolje otvorili utakmicu i već u trećoj minuti Duvnjak pokušava udarcem sa 20-tak metara, lopta odlazi malo iznad gola. U 22. minuti utakmice dolazimo do vodstva golom mladog Namira Alispahića, asistent je bio Marin Popović. Nnedugo potom, u 24. minuti domaća ekipa izjednačuje na 1:1. izdvojit ćemo još pokušaj Semira Bajraktarevića u 32. minutu utakmice, šut sa 25 metara, lopta prolazi malo pokraj stative gola. U prvom dijelu utakmice su žute kartone u našem timu dobili Jaganjac i Popović. Igralo se izuzetno oštro na obje strane.

 

Početak drugog dijela utakmice i promjene u našem timu, na teren su izašli: Nurković, Jakupović, Dedić, Mešanović, Stajić, Popović, Bajraktarević, Mišić, Jusić, Barać i Lakičević.  već u 50. minutu Marin Popović udarcem glavom dovodi naš tim ponovno u vodstvo, ovaj put je rezultat glasio 1:2.  Većina drugog dijela utakmice je protekla u nadmudrivanju na sredini terena. Na našoj strani je Jasmin Mešanović par puta bio u prigodi da poveća vodstvo ali nije bio najspretniji. na samom kraju utakmice, u 87. minutu domaći tim dolazi do izjednačenja nakon što je lopta ubačena u naš kazneni prostor gdje odbrana nije na vrijeme reagirala i spriječila udarac ka našem golu.

 

Napomenimo još samo da danas nisu igrali: Adi Adlović, Kenan Horić, Saša Kajkut te Marko Nestorović. Prvu trojicu očekujemo na terenu u Bijeljini dok je kod Marka Nestorovića dijagnosticirana povreda Ahilove tetive na lijevoj nozi te ćemo u narednim kolima biti uskračeni za njegove igre.

 

Ostaje nam nada da ćemo već u nedjelju u Bijeljini gledati mnogo raspoloženije igrače Čelika i slaviti prvu ovosezonsku pobjedu. (robijasi1988.org)


KLIKNI OVDJE  da vidiš foto GALERIJU