Printaj ovu stranu
nedjelja, 02 Juni 2013 22:55

Tuka najbolji u Zagrebu

Proteklog vikenda na Međunarodnom atletskom mitingu "Dinamo 2013" atletičari BiH su postigli zapažene rezultate.


Najbolji rezultat je ostvario Amel Tuka (AK Zenica) u disciplini 400m gdje je u veoma kvalitetnoj utrci uspio poraziti Željka Vinceka i Mateja Ružića. Tuka je istrčao vrijeme 47,40.

Otkaze Sandre Perković i Dragane Tomašević iskoristila je naša Gorana Tešanović. Gorana je osvojila prvu poziciju i u bacanju diska(43,52m), a i u bacanju kugle(12,93m).


U utrci na 800m drugu i treću poziciju su osvojile naše predstavnice. Biljana Cvijanović je bila druga, dok se Vladana Gavranović morala zadovoljiti trećom pozicijom.

Predstavnik u skoku u vis Haris Selimović (AK Zenica)  je još jednom preskočio visinu 2,10 m i tako je već postao kontstantan na toj visini. Jučer u Zagrebu ta visina je bila dovoljna za osvajanje treće pozicije.
Šesnaestogodišnja Ivana Macanović u disciplini 100m za žene osvojila je odličnu treću poziciju sa rezultatom 12.50 u konkurenciji i do deset godina starijih takmičarki.

Na postolje se popeo i Milan Lukač koji je u disciplini 110m prepone osvojio treću poziciju.

U Velenju se u utorak održava jedan od najjačih mitinga na ovim prostorima, a nastupit će trojica naših atletičara (svi iz AK Zenica). U utrci na 800m Amel Tuka će se suprostaviti prvaku Evrope, Rusu Juriju Boržakovskom. Dok će Hamza Alić i Mesud Pezer za protivnika imati svjetskog vicešampiona Dylana Armstronga.

E. Imamović za Zenicablog

 

(Preuzeto sa: Olimpijci iz Bosne i Hercegovine/02.06.2013.)

Posljednje od

Povezani članci (by tag)