Printaj ovu stranu
petak, 24 Maj 2013 09:45

STK Mladost dočekuje Mostar

 

U subotu finale Stk "Mladost" – Stk "Mostar". - Sutra se igra prvi finalni susret stonoteniskih ekipa, zeničke "Mladosti" i mostarske ekipe "Mostar", u okviru finala Play offa za prvaka BiH. Meč se igra u sali osnovne škole "Vladimir Nazor" u Zenici, sa početkom u 13:00 sati.

 

U zeničkoj "Mladosti" svjesni su snage Mostaraca, koji su ligaški dio takmičenja završili na prvom mjestu i za kojeg nastupaju hrvatski reprezentativac Dragutin Dado Šurbek, inače sin istoimenog legendarnog YU stonotenisera, Zeničanin Armin Aličić, Vitežanin Ivan Kobaš i Sarajlija Mirza Hadžijahić. Zeničani će, svakako, pokušati napraviti podvig i da pobjede velikog favorita. Pravo da se nadaju podvigu daju im odlični rezultati i forma u kojoj se nalaze Amar Nezić, Edin Konjić, Mirza Dizdarević i Kenan Zahirović. Mladost je u polufinalu eliminisala sarajevski Stk Aladža, dok je Mostar do finala stigao pobjedom nad sarajevskom ekipom Stk Stad. 

 

Drugi meč će se igrati u srijedu 29.maja u Mostaru, a eventualni treći meč igrao bi se u subotu 01. juna 2013. godine, ponovo, u Mostaru, jer se igra se na dva dobijena meča. U klubu očekuju podršku ljubitelja stonog tenisa u Zenici, kao i u polufinalnom dvoboju protiv Aladže, prije petnaestak dana.   Da ponovimo: meč se igra u subotu u sali osnovne škole "Vladimir Nazor" u Zenici, sa početkom u 13:00 sati.

 

Ekrem Imamović za Zenicablog

 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)