Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 29 April 2013 05:04

KK Nico na turniru na Palama

 

Takmičari Karate kluba „Nico“ Zenica su  nastupili na međunarodnom prvenstvu „Pale 2013“ koje je organizovao KK „Romanija“ sa Pala. Na ovom odlično organizovanom takmičenju i u odličnoj sportskoj atmosferi, učestvovalo je 30 karate klubova iz BiH i susjednih država sa preko 660  takmičara svih uzrasta. Takmičenje se održalo po pravilima WKC saveza što je za nas bilo sasvim novo okruženje. Konkurencija je bila veoma brojna i kvalitetna, ali naši predstavnici su se vrlo brzo prilagodili i prezentovali odličan karate.


Karate klub „Nico“ je predstavljalo šest takmičara:

·         Adna Sofić u Katama i Borbama

·         Fatima Spahić u Katama i Borbama

·         Lamija Trakić u Katama i Borbama

·         Anur Bureković u Katama

·         Armin Babović u Katama i Borbama

·         Sanjin Babović u Katama


Naši odabranici su imali veoma jaku i kvalitetnu konkurenciju koju je činilo mnogo iskusnih takmičara i reprezentativaca BiH. Lamija Trakić je prolaskom u nekoliko krugova osvojila treće mjesto i bronzanu medalju u slobodnim borbama. Naša Lamija je u polufinalu izgubila borbu od aktuelne prvakinje. Adna Sofić i Fatima Spahić su izgubile borbu za polufinale i u svojim kategorijama zauzele po peto mjesto što je za nas odličan rezultat. Obzirom da smo nastupili  u sasvim novoj konkurenciji nastupajući prema, za nas novim pravilima, ovaj rezultat je više nego odličan. Anur, Armin i Sanjin su u konkurenciji Kate demonstrirali solidnu vještinu, ali nisu uspjeli nadmašiti svoje konkurente. U borbama je Armin imao odličan nastup i još bolju borbenost, ali je u eliminacijama izgubio od veoma kvalitetnog reprezentativca BiH.

Svi naši takmičari su dali sve od sebe i pokazali su da mogu biti konkurencija mnogo iskusnijim takmičarima, ali zbog nedostatka takmičarskog iskustva i sportske sreće nismo uspjeli osvojiti više medalja. Ovo takmičenje ćemo pamtiti po jednom novom iskustvu, lijepom druženju i konkurenciji koja nam je dala nove smjernice u pogledu usavršavanja naših takmičara.


Dio atmosfere sa ovog takmičenja možete pogledati na sljedećim fotografijama: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.130407163817336.1073741834.100005441580618&type=3


U narednom periodu Karate klub „Nico“ će nastaviti sa pripremama za naredna prvenstva na koja smo u ovoj sezoni planirali nastupiti. U toku je upis novih članova u karate školu za uzrast od 6 godina i stariji.


KK „Nico“ Zenica

Posljednje od

Povezani članci (by tag)