16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 29 April 2013 05:56

Održan 20. Ha Se Karate Kup

U organizaciji  kluba Ha Se Karate Do održan je 20. HA SE KARATE KUP koji je ove godine okupio 15 karate klubova sa prostora Federacije BiH i RS sa 250 takmičara i takmičarki u svim uzrasnim kategorijama od djece 7 godina do seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

 

S obzirom da je turnir jubilarni organizatori su iskoristili priliku da uruče plakete kluba koje predstavljaju najviše priznanje za članove i simpatizere za dugogodišnji doprinos razvoju i afirmaciji kluba. Taklo su zlatne plakete dobili :Vidović Davor, Ahmić Fikret, Brdarević Denis, Bošnjak Nermin, Čičak Damir, Begović Melisa i Agić Eldina. Srebrene plakete uručene su Ahmić Hanisi i Ibraković Albinu, dok su bronzane plakete uručene Mašić Selmi i Jašarević Ahmedu.

 

Na turniru je dodjeljeno 210 medalja i diploma pobjednicima po kategorijama, a najuspješniji klub je po broju osvojenih medalja je HA SE KARATE DO, drugi je NARA-MEDICA Kakanj, treći je KK“ MLADOST“ Zenica dok je 4.mjesto zauzeo SPORTSKI KARATE KLUB Novi Travnik.

 

Kako po kriterijumima za proglašenje najuspješnijih domaćin turnira ne ulazi u bodovanje to je pehar najuspješnije ekipe pripao KK „ NARA-MEDICA“ Kakanj. Najuspješniji takmičar turnira je Čičak Damir sa osvojene 2 zlatne medalje u borbama i katama, a najuspješnija takmičarka je Bošnjak Dika sa osvoje 2 zlatne i jednom bronzanom medaljom,oboje članovi HA SE KARATE DO Zenica.

 

Turnir je protekao u fer i korektnoj atmosferi a organizovan je na tri borilišta.

 

Generalni pokrovitelj turnira je općina Zenica, a predstavnik općine gospodin Zijad Softić je otvorio turnir. Sponzori današnjeg takmičenja su BH TELECOM,Turistička zajednica ZE DO Kantona, ALMY D.O.O. Zenica, SRDA COMERC D.O.O. Zenica, BABIĆ BISS TOURS D.O.O.Zenica.

 
Ha Se Karate Do
foto: Amel Topčagić