Printaj ovu stranu
nedjelja, 28 April 2013 21:06

Foto: Rudar-Gradina 2:0

 

KANTONALNA LIGA ZDK – 14. KOLO. RUDAR BOLJI OD GRADINE. FK RUDAR – NK GRADINA 2:0 - Stadion: Kamberovića polje u Zenici - teren sa plastičnom podlogom.

Početak: 16:00 sati;  Gledalaca: oko 50;  Vrijeme: Sunčano i sparno (+25*C); Glavni sudija: Karić Azem; A1 Begić Albin, A2 Džulić Almin; delegat Hodžić Mensur. 


U utakmici 14. kola Kantonalne lige ZDK za sezonu 2012/2013., danas su u Zenici, na Kamberovića polju, igrali zenički FK Rudar i NK Gradina iz Doboj-juga.

Rezultat: Rudar – Gradina 2:0 (0:0).

Strijelci: 1:0 (67'- Amar Halilović), 2:0 (74'- Bernad Imamović iz penala); 

 

Sastav ekipe Rudara: Avdić Vernes, Purić Vernes,  Murtić Dženan, Šut Muhamed, Fazlić Adnan, (Okanović Meris), Delić Nijaz, Škoro Alen, (Halilović Amar), Skopljak Eldin, Avdić Adis, (Vehabović Amar), Imamović Bernad, Mehmedović Jasmin.(trener: Smriko Rusmir).

 

Ekipa Rudara je sasvim zasluženo pobjedila u ovoj utakmici. Otpor gostiju slomljen je u 67. minuti, kada je postignut gol za zasluženo vođstvo Rudara od 1:0. Strijelac je bio, nakon lijepe akcije, nogometaš koji je tek ušao u igru, Amar Halilović. Drugi gol postigao je Bernad Imamović iz penala u 74.minuti, nakon prekršaja u šesnaestercu nad Jasminom Mehmedovićem.  Igrači Rudara imali su još nekoliko odličnih šansi za postizanje golova, ali danas nisu baš imali golgeterski dan.

 

U početnom sastavu Rudara nastupilo je pet juniora (Murtić, Delić Nijaz, Skopljak, Avdić i Mehmedović), a u drugom poluvremenu trener je uveo još dva juniora u igru (Okanović i Vehabović). Kao što smo već objavili, juniori zeničkog Rudara su već osvojili titulu prvaka ZE-DO kantona i za sada su bez poraza u ligi (dva kola prije kraja takmičenja u omladinskoj ligi). Ovom pobjedom zenički Rudar se revanširao Gradini za jesenji poraz na stadionu u Makljenovcu od 2:1. 

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto 

280420132117

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)