28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 28 April 2013 20:09

Pioniri: Čelik-Tempo Sport 3:2

 

Čelik 3:2 Tempo Sport (pioniri) - Stadion: Kamberovića polje- "B" teren sa umjetnom travom - 


Sastav NK Čelik: Beganović, Spahić, Bajramovic, Doglod, Zahirović (Dedić), Lemeš (Hedžić), Šišić, Brahmi, Arnaut (Suvalić), Jahić (Kavaz), Mašić- cap; Trener: Nizah Hukić. 

Sastav Tempo Sporta: Zilić, Bajramović, Pepić, Dujmović- cap, Durmić, Kazić, Isaković, Krdžalić, Škrijelj, Sivac, Arnautović; Trener: Pavle Skočibušić.

 

Strijelci: 1:0 (Arnaut), 2:0 (Arnaut), 2:1 (Dedić- autogol), 2:2 (Arnautović), 3:2 (Jahić).


Na fotografiji: Edvin Jahić, strijelac pobjednosnog gola na današnjoj utakmici i drugi strijelac ekipe

 

Pioniri Čelika su pobjedom nad svojim vršnjacima iz Tempo Sporta osigurali plasman na zvaršnicu Kantonalnog prvenstva. Mlade nade Čelika su zabilježile samo dva poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva i trenutno su prvi, te imaju isti broj bodova kao ekipa Rudar Kakanj.


Pioniri Čelika su trenutno najefikasnija  ekipa u BiH sa 50 postignutih pogodaka iz deset utakmica. Najbolji strijelci Čelika i kantonalnog prvenstva su Edvin Jahić, koji je postigao 14 golova u dosadašnjem dijelu prvenstva i Amir Mašić koji je postigao 24 pogotka. Pored njih u ekipi se ističu Muhamed Brahmi, Amar Šišić i Ajdin Arnaut. Kapiten ekipe, Amir Mašić je početkom marta boravio u reprezentativnom kampu u Međugorju, gdje je bio jedan od najboljih pojedinaca.


Trener Nizah Hukić već dugi niz godina trenira pionirsku kategoriju  i stvara nove kvalitetne igrače za seniorski tim Čelika. Hukić smatra da ova generacija može da napravi dosta uspjeha i ima samo riječi hvale za svoje igrače. Nadamo se da ćemo neke od ovih momaka u budućnosti gledati u seniorskom timu Čelika. 

 

Haris DŽ. za Zenicablog