01 Februar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 16 April 2013 23:11

Tufekčić-Samedov 10.05.u Beču

Nakon što je početkom ovog mjeseca u Rumuniji osvojio prvi ovogodišnji SuperKombat WGP turnir i time se kvalificirao na njihov Final Elimination event kasnije ove godine, 26-godišnji Muamer Tufekčić užurbano se priprema za narednu borbu i to protiv jednog od najboljih K-1 boraca Zamita Samedova.

 

 

Borba će se održati 10. maja u Beču, a naš borac je ovih dana bio vidno iznenađen, kada je na jedan od treninga došao upravo njegov naredni protivnik da se upozna sa našim borcem,  a poznato je da je Samedov veliki prijatelj sa našim najboljim borcem Dževadom Poturkom.

 

Nekadašnji član kick-box kluba "Isak" iz Zenice je kao pripremu za narednu borbu pozvao i svog prijatelja iz Zenice, Bahrudina Mahmića jednog od najtalentovanijih boraca u našoj zemlji.

 

Postoji velika mogučnost da se mladi Mahmić bori u predborbi na spektaklu u Beču, a poziv da dođe u Austriju da trenira, te pokuša odraditi neke borbe dovoljno govori o ljudskim kvalitetima Muamera Tufekčića koji je sigurno nasljednik Dževada Poturka.

 

D. Kurbegović/Sportsport.ba