Printaj ovu stranu
petak, 15 Mart 2013 09:42

Turnir veterana u Areni

Sutra (subota)u zeničkoj „Areni“ će biti održano veliko regionalno takmičenje stonotenisera/veterana iz više gradova BiH, i nekoliko susjednih država. Gosti dolaze iz Mostara, Sarajeva, Banjaluke, Viteza, Maglaja, Beograda, Zavidovića, Prijedora, Breze, Novog Sada, Čitluka, Jablanice, Trebinja, Gračanice, Modriče, Kaknja, Ilijaša...

 

Veterani će se takmičiti u kategorijama do 50, i preko 50 godina. Osim muškaraca, učešće je najavilo i desetak igračica. Važno je reći da se uglavnom radi o bivšim, registrovanim igračima koji su, u mlađim godinama, žarili i palili širom stare Juge, tako da i danas mogu da pruže dobar otpor profesionalcima. Kotizacija je 20 KM, a igra se po kup sistemu, sa nosiocima grupa, na osam stolova.

 

U Zenici je posljednje ovakvo takmičenje održano prije nekoliko godina, tako da organizatori najavljuju novi početak, sa nadom da će turnir ući u redovni godišnji program stonoteniskih takmičenja.

 

 

Idejni začetnici i organizatori turnira su Samir Rizvić i Zijad Fetić, koji su ujedno i suvlasnici tek renoviranog, stonoteniskog kluba „Stiga“, u staroj Sokolani, travnička 5, gdje će se zbog neočekivano velikog odziva, igrati izvjestan broj mečeva. Nakon turnira, za učesnike će u prostorijama kluba biti održano prijateljsko veče, sa zakuskom, muzikom, podjelom pehara i diploma. Dakle, programom uobičajenim na ovakvim manifestacijama, pošto se sve odvija pod devizom „važno je družiti se“.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)