Printaj ovu stranu
subota, 09 Mart 2013 16:50

Čelik poražen u Mostaru

 

 

Velež je u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Vrapčićima dočekao Čelik, a na kraju u veoma teškim uslovima za igru Rođeni su slavili pobjedu rezultatom 2:1. Prvi je u ovom susretu zaprijetio Čelik. Lakičević je ubacio u 14. minuti, ali je Duško Stajić zakasnio na dobru loptu svog saigrača. Samo minut kasnije Velež je došao do vodstva. Letića je ubacio iz kornera, a Ćemalović je pogodio sa pet metara za vodstvo od 1:0.

 

U 27. minuti prva velika prilika za Čelik. Lakićević je ubacio, a Maletićje  glavom šutirao malo pored gola domaćih. Uzvratio je dvije minute kasnije Šišić, koji je iz slobodnog udarca pogodio stativu. Do kraja poluvremena promjene rezultata nije bilo, te se u nastavak susreta ušlo sa minimalnim vodstvom Veleža.

 

Gosti iz Zenice su zaigrali nešto bolje u nastavku susreta, a u 60. minuti su stigli do izjednačenja. Dedić je pogodio mrežu Rođenih za poravnanje rezultata na 1:1. Ipak, radost gostujućih fudbalera trajala je samo tri minute. Ševko Okić je sjajnim golom pogodio za novo vodstvo Veleža od 2:1.

 

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 2:1 za Velež.

 

Navijači Čelika već četvrtu godinu zaredom ne uspijevaju da dođu do Vrapčića kako bi gledali svoj klub protiv Veleža. Naime, deset kombija je zaustavljenou u naselju Bradina, te su vraćeni prema Zenici. Tako će Čelik protiv Rođenih igrati bez vjernih navijača. Navijačima Čelika nije jasno zbog čega ih već četvrtu godinu zaustavljaju na putu do Mostara i vraćaju kući...


sportsport.ba

Posljednje od

Povezani članci (by tag)