Printaj ovu stranu
nedjelja, 10 Februar 2013 18:36

Triglav - Čelik 2:1

Nogometaši Čelika, koji su u petak poslijepodne stigli u Rovinj, odigrali su danas prvu test-utakmicu protiv šestoplasirane ekipe slovenačke Prve lige Triglava iz Kranja, u kojoj su poraženi s minimalnih 1:2. 



Slovenci su poveli u 7. minuti preko Jovana Bubonje, a Čelik je u 36. minuti poravnao preko Stipe Baraća. Slovenci su u 43. minuti postigli i pobjedonosni gol, a strijelac je bio Klemen Šturm. Lijepe prilike za Čelik nisu realizirali Saša Kajkut, Stefan Maletić i Duško Stajić.

- Prva je utakmica, bilo je i dobrih i loših stvari. Žao mi je što smo na glup način primili oba gola, gdje su se protivnički igrači ušetali kroz sredinu našeg tima. Međutim, vidio sam što sam trebao vidjeti. 

Triglav je dobar tim, koji se u svojoj ligi bori i za Evropu- kaže trener Vlado Jagodić, koji je istakao da će i u srijedu protiv HIT Gorice dati priliku svim igračima. Tek od utakmice sa Željezničarom, 16. februara, najavljuje da će uigravati prvi tim.
 
Zeničani su počeli u sastavu: Hinović, Brković, Maletić, Jusić, Marković, Bajraktarević, Nestorović, Dedić, Barać, Kajkut i Mešanović. Odmah na početku drugog poluvremena ušli su Adilović, Lakičević, Travančić, Stajić, Čović i Mišić, te od 60. minute i Horić, Huseinspahić, Bureković i Popović.  

Posljednje od

Povezani članci (by tag)