Printaj ovu stranu
četvrtak, 24 Januar 2013 01:34

RK Čelik: Antović punom parom

 

Iz RK ,,Čelik'' ANTOVIĆ PUNOM PAROM Od dolaska na kormilo Rukomtenog Kluba ,,Čelik'' u Zenici za šefa stručnog štaba prije nekoliko dana - Zdenko Antović, je nametnuo paklen tempo priprema. Ekipa ove sedmice trenira dva puta devno, a uz to, kao treći trening dnevno ima i rad u teretani. Radi se i ujutro i poslije podne, a paralelno se radi i na fizičkoj spemnosti igrača i na uigeavanju taktičkih varijanti. 


- Na treninzima je se nalazi  26 igrača, od kojih je 8 iz juniorske ekipe ,,Čelika''.  Sada  sa koncipriranjem fizionomije ekipe idemo u dva pravca  - stvaramo kostur tima da bi izdvojili  16 igrača koji će predstavljati prvu ekipu za naredno prvenstvo i da se takođe uigramo  sve linije i odbrane i napada – ističe Antović za Zenicablog. 

- Od osam junora RK ,,Čelika'' Stručni štab na čelu sa Antovićem i pomoćnikom Rizvanovićem će naredne sedmice Upravi kluba predložiti da sa četiri mlada igrača naprave prvi stipendijski ugovori. Na taj način omogućićemo tim mladim talentima  da uz iskusne igrače reprezentativnog ranga, kao što su Davor Kadić, Nermin Bašić, Elvis Brkić, Aldin Begagić, Edo Martić, Milan Ivančev, Milan Duvnjak i drugi uče i grade budućnost zeničkog rukometa – kaže predsjednik Kluba Pane Škrbić, koji s ponosom ističe da je  iz takve ,,Čelikove'' rukometne škole ponikao i sadašnji aktuelni BiH juniorski reprezentativac  Haso Ćosić, koji će boje BiH braniti na predsjećem svjetskom juniorskom prvenstvu ove godine u Bosni i Hercegovini.


Paralelno sa treninzima i pripremama ekipe obavljaju  se i zdravstveni pregledi i registracije igrača za naredno prvenstvo. Takođe, u narednih nekliko dana biće odigrane i prijateljske  utakmice, najvjerovatnije sa  sarajevskom Bosnom i RK Maglaj.  Igrači su se zaželjeli utakmica i jedva čekaju 1. februar u 19,00 sati, kada će se u prvom prvenstvenom kolu ,,Čelik'' susresti sa rukometašima RK ,,Kakanj''.

- Pozivamo sve ljubitelje rukometa da u petak dođu u Gradsku arenu i uživaju u dobrom rukometu i našoj prvoj ovogodišnjoj pobjedi.  Imamo novu igru, novu dinamiku, više lijepih poteza za sve rukometne sladokusce – poručuje Aldin Begagić, kapiten ,,Čelika''. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)