18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 04 Oktobar 2012 12:19

Adriatica liga bez Zagrepčanki

U skladu sa procedurama I takmičarskim pravilima MŽRKL ADRIATICA lige nakon isteka rokova koje smo proceduralno morali ispoštovati a nakon istupa u javnosti posle utakmice prvog kola sezone 2012.-2013. Između Novog Zagreba i Partizan Galenike, posle koje je trener Vladimir Ivanković najavio istupanje iz MŽRKL ADRIATICA. Konstatujemo da je ŽKK Novi Zagreb svojevoljno i mimo propozicija lige i sportskog ferpleja napusti takmičenje MŽRKL ADRIATICA. Činjenično stanje pokazuje da tokom odigravanja meča nije bilo prigovora van uobičajene komunikacije trenera sa službenim licima, kao da i posle utakmice nije uložen prigovor u zapisnik što bi se smatralo zvaničnim vidom protesta na ponašanje i vođenje utakmice od strane službenih lica.

 

Nakon utakmice izjavom trenera Ivankovića iznet je niz optužbi prema MŽRKL ADRIATICI koje su nedozvoljive za zvaničnike klubova a pogotovo onih koji su potpredsednici samog takmičenja i članovi borda. Očekujući odluke komesara po svim elementima propozicija MŽRKL ADRIATICE, pa samim tim i ponašanja službenih lica klubova. Ponavljamo još jednom za sve zainteresovane, MŽRKL ADRIATICA je takmičenje koje vodi Skupština takmičenja sastavljena od klubova učesnika, gde svaki klub ima jednak broj predstavnika i samim tim i jednak nivo zastupljenosti i odgovornosti, svaka država učesnica od svojih predstavnika ima člana borda lige koji zastupa sve učesnike između dve Skupštine. Sam trener Ivanković je član skupštine i potpredsednik iste a samim tim i član borda ispred hrvatskih timova. Sve odluke koje su donošene na skupštini su bile jednoglasne i svi klubovi su podržali ovo takmičenje. Bez klubova ne bi bilo ove lige.

 

BORD MŽRKL konstatuje da će se takmičenje nastaviti sa 11 timova, sa do sada predviđenim rasporedom, stim da će u svakom kolu jedna ekipa biti slobodna. Utakmica prvog kola između Novog Zagreba i Partizana galenike će biti izbrisana i neće se računati u daljem toku takmičenja.

ŽKK Novi Zagreb se obavezuje da izmiri sve obaveze prema ligi sa kaznenim penalima i obavezama prema sponzoru.

 

Vladimir Vuković
Direktor MŽRKL ADRIATICA