Printaj ovu stranu
petak, 31 Avgust 2012 22:58

Crno-crvena invazija na Travnik

Sutra će Travnik biti obojen u crno-crvene boje u to nema dileme. Nakon dobrih igara izabranika Vlade Jagodića, ponovo se u gradu samo priča o nogometnom klubu Čelik.

Sutrašnje gostovanje u komšiluku je prilika da navijači i simpatizeri kluba s Bilinog polja pruže veliku podršku igračima kako bi teško gostovanje napustili neporaženi. Kako smo saznali iz Udruženja navijača "Robijaši 1988", sutra se očekuej cifra između 700 i 1.000 navijača iz Zenice. Ono što posebno ističu, da će svi morati platiti kartu u iznosu od 5 KM, jer drugačije neće moći gledati sutrašnju utakmicu.

 

Nema sumnje da će sutra grad Travnik i stadion Pirota biti poprište jedne dobre fudbalske predstave i sjajne atmosfere na tribinama. Prisjetimo se i navijanja Robijaša u prošloj sezoni na Piroti i pored zabrane Komiteta za normalizaciju o zabrani odlaska navijača na gostovanja.

 

Autor: Dino Kurbegović/SCSport

 

Prenosimo i članak ENI NEWS TRAVNIK o gostovanju Zeničana 

U subotu se na Piroti igra jedan od najvažnijih mečeva ove polusezone za domaći tim . U goste dolaze komšije iz Zenice koje se nalaze u rezultatskom usponu i najavljuju novi uspjeh.Travnik pak , s druge strane , nakon remija u Bijeljini traži prvu prvenstvenu pobjedu .„ Čelik poštujemo , čestitamo im na dobrim igrama i rezultatima . Nakon remija u prošlom kolu vratilo nam se samopouzdanje a pošto su se u konkurenciju za prvih 11 vratili svi igrači , u ovaj duel ulazimo sa optimizmom . Očekujem da će Čelik na Piroti igrati ofanzivno kao i mi , jer veliki broj navijača koji će doći na stadion zaslužuje da vidi dobar nogomet ,“ istakao je Nermin Bašić na press konferenciji . Tradicionalno Čelik na Piroti ima brojniju podršku nego domaći tim .„ To je nama dodatni motiv jer i mi volimo igrati pred punim tribinama . Čelik nema šta tražiti na Piroti , jer mi jednostavno osim pobjede nemamo drugog izbora ,“ dodao je Adin Lihovac napadač Travnika koji je postigao gol u prošlom kolu . Iz Čelika su najavili organizovan dolazak 120 navijača autobusima te više od 30 putničkih vozila . No , prema nezvaničnim najavama Pirotu će pohoditi daleko veći broj navijača Čelika . Stoga svakodnevno radimo na stvaranju optimalnih uvjeta za doček gostujućih navijača kako bi se izbjegle gužve na ulazu na stadion . " Dolaze nam naši sportski prijatelji iz Zenice . Za utakmicu vlada veliko zanimanje u cijeloj Srednjoj Bosni i očekujemo da to bude praznik nogometa . Ovim putem pozivamo navijače oba kluba na fer i sportsko navijanje kao što je to bilo i u prethodnim duelima naših klubova ," naglasio je Midhet Sarajčić direktor NK Travnik .Utakmica se igra na stadionu Pirota u subotu, 01.09.2012. u 17:00h a glavni arbitar ovog meča je Paradžik Goran iz Ljubuškog.Ulaznica košta 5 KM .Vjerovatni sastav Travnika : Fejzić , Terzić , E.Varupa , Tabaković , Ribić , Kovačević , Pejić , Simeunović , Lihovac , Redžepi , Smajić .
ENI news

 

 

Pogledajte video koji su pripremili Robijaši

Posljednje od

Povezani članci (by tag)