Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 06 Avgust 2012 15:33

Foto: Robijaši i Čelik (Koševo)

Zenicablog vam ovog ponedjeljka dopunjava sinoćnju  video, foto galeriju i izvještaje. Kako ste i navikli, sa vama smo sa svih susreta NK Čelik gdjegod crno-crveni idu. Jučer smo za vas pratili pripreme - na ovom linku, te odlazak video - ovdje - Robijaša za Sarajevo, a sinoć vam je  Zenicablog jedini donio UŽIVO atmosferu sa stadiona Asim Ferhatović Hase i tribine na kojoj se nalaze Robijaši. Uživajte u novoj osvježenoj foto galeriji Jasmina Hadžića. 

 

Čelik je napokon neporažen napustio Koševo. Sinoć su u sklopu prvog kola BHT Premijer lige BiH Sarajevo i Čelik odigrali utakmicu bez golova.
Bila je to tvrda i borbena utakmica u kojoj je naš tim pokazao više. Već od prvog minuta naši momci su preuzeli loptu i nisu dozvolili domaćinu da ostvari početni pritisak. Čelik je prijetio preko Božičića i Mešanovića, dok su s druge strane igrači Sarajeva pokušavali preko Huseinovića i Hadžića. Najbolju priliku za Čelik imao je Barać, kada je iskosa sa desetak metara lobovao odbranu Sarajeva, ali na putu do gola se ispriječila prečka. U završnim minutama zaprijetili su i domaćini, ali je Nurković bio siguran i zaustavio je šuteve Hadžića i Beloševića, dok je Huseinović okrznuo prečku.
U drugom poluvremenu je tempo igre pao, a Čelik je opet zaprijetio preko Baraća, međutim lopta odlazi za malo pored gola. Na drugoj strani zaprijetio je Hadžić, ali sigurni Nurković odlično interveniše. Naši momci su i do kraja utakmice mogli postići pobjedonosni pogodak ali Mešanović i Bajraktarević nisu bili precizni. Utakmici je prisustvovalo i više stotina Robijaša.


SARAJEVO – ČELIK 0:0
Gledalaca: 3500
Žuti kartoni: Horić, Maletić, Dedić, Travančić, Barać.
Čelik: Nurković, Čović, Maletić, Jusić, Horić, Brković, Bajraktarević, Travančić, Barać, Mešanović, Božičić. Još su igrali: Dedić, Smriko, Huseinspahić.


JAGODIĆ ZADOVOLJAN IGROM

Vlado Jagodić bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe , ali napominje da nema mjesta za euforiju:“Naravno da sam zadovoljan osvojenim bodom na Koševu jer smo igrali sa ekipom koja je svoju snagu i kvalitet pokazala u evropskim utakmicama i na Koševu pobijedila sve utakmice. Činjenica je da smo mi ovdje došli da pokušamo osvojiti tri boda, pogotovo kad sam vidio da će Sarajevo nastupiti u kompletnom sastavu, jer je bilo realno da ćemo dobiti svoje šanse u finišu utakmice, što se i desilo. Da smo bili odlučniji, da smo imali snage i bolji izbor igrača, siguran sam da bismo mogli i do pobjede. Ipak, moram pohvaliti svoje momke, pojedinci su dali i više nego što sam očekivao. Utakmica je bila takva da je Sarajevo imalo inicijativu, ali mi smo pokušavali da iz transformacija dođemo do protivničkog gola. Imali smo i prečku u prvom poluvremenu, ali onda je i Sarajevo u finišu uzvratilo. Realno mislim da je ovo sasvim realno osvojen bod i ja mogu Sarajevu i kolegi Joviću samo poželjeti sreću u četvrtak i prolazak protiv Zete. Mnogo se zahvaljujem našim navijačima koji su korektno ispratili ekipu, i lijepo je vidjeti naše igrače da se nakon dužeg vremena vesele s navijačima. Naši navijači su bili odlični večeras i zaslužili su da im vratimo dobrom igrom i osvojenim bodom. Mislim da imamo resursa i kvaliteta da još dignemo našu igru kad se kompletiramo tako da neću dozvoliti igračima da ih uhvati euforija.“

 

Sa web stranice NK ČELIK

 

 

POGLEDAJ GALERIJU

Posljednje od

Povezani članci (by tag)