01 Februar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 29 Juni 2012 21:16

Bh.atletičari na EP u Helsinkiju

Jutrošnji nastup Gorane Cvijetić u kvalifikacionoj trci na 100m sa preponama, bio je i posljednji nastup naših predstavnika na 21. Evropskom atletskom prvenstvu.
Goranin rezultat 14.41 bio je najslabiji u jakoj konkurenciji 28 učesnica kvalifikacionih trka. Naš najuspješniji predstavnik na ovom prvenstvu, Amel Tuka, nastupio je sinoć u trećoj polufinalnoj grupi na 800m.

 

U relativno sporoj taktičkoj trci, Amel nije imao priliku da pokuša oboriti državni rekord, što mu je bio glavni cilj. Krajnji rezultat može se smatrati i veoma dobrim, s obzirom da se u ključnom trenutku trke, upravo kada je krenuo u finiš, koji je njegovo najjače oružje, sapleo i skoro pao. U tom momentu do izražaja je došla njegova hrabrost i upornost, uspio je nastaviti i završiti trku sa solidnih 1:51.14.

 

U svakom slučaju, Amel Tuka i njegov klupski kolega bacač koplja Dejan Mileusnić, pokazali su da imaju veliki potencijal, a da će njihovi krajnji dometi zavisiti, kako od njih samih, tako i od podrške svih onih koji imaju obavezu da podržavaju razvoj vrhunskog sporta, a koja je trenutno daleko iza potrebne.

 

Recimo i to da preostalo dvoje naših predstavnika Hamza Alić i Gorana Cvijetić i pored nešto slabijeg nastupa na ovom prvenstvu, nisu rekli posljednju riječ i da će i ubuduće, sigurni smo, postizati, za naše uslove i prilike, vrhunske rezultate.

 

Atletski savez BiH

 Ekrem Imamović