Printaj ovu stranu
srijeda, 27 Juni 2012 12:33

Hamza nije prošao

BiH atletičar, Hamza Alić (kugla) nije se uspio plasirati u finale 21.Evropskog prvenstva u Helsinkiju, koje se održava, od danas, 27.06. do 01.07.2012.godine. Alić je u kvalifikacijama ostvario rezultat od 19.03 metara i zauzeo 17. mjesto, pa se nije plasirao u finale među 12 bacača kugle. U finale su se plasirali: Rutger Smith, Marco Schmidt, Nedžad Mulabegović, Marco Fortes, Huseyin Atici, Lajos Kurthy, David Storl, Antonin Zalsky, Kim Christiensen, Borja Vivas, Asmir Kolašinac i Dmytro Savytskyy. 


Od naših atletičara, danas, u kvalifikacijama još nastupaju: Amel Tuka (800m) u 15:10 sati, te Dejan Mileusnić (koplje) u 18:15 sati. U petak, 29.06. nastupa i naša Gorana Cvijetić (100m pr.), takođe u kvalifikacijama u 9:30 sati.Dejan Mileusnić, koji će pokušati ostvariti ''B'' olimpijsku normu, dok će Tuka i Cvijetić pokušati, u jakoj konkurenciji, ostvariti najbolji lični rezultat što bi u najboljem ishodu mogli biti novi državni rekordi od kojih nisu daleko.

Prvi put u istoriji Evropsko atletsko prvenstvo se održava u olimpijskoj godini. Atletska prvenstva Starog kontinenta su se održavala na svake četiri godine. Format takmičenja je promijenjen i evropska prvenstva će se ubuduće održavati svake druge godine, zavisno od kalendara Olimpijskih igara.

Novi koncept Evropskog prvenstva donosi pet takmičarskih dana i pet uzbudljivih, finalnih, večeri. Pedeset zemalja će imati svoje predstavnike na smotri najboljih evropskih atletičara i atletičarki, a Prvenstvo se održava na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju, čime će biti uveličana proslava 60 godina od Olimpijskih igara u Finskoj.


E.Imamović za Zenicablog

Posljednje od

Povezani članci (by tag)