20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 03 Juni 2012 10:51

Sutra odluka o treneru Čelika ?

Sutra bi se u poslijepodnevnim satima trebala održati sjednica Upravnog odbora Čelika, na kojoj će, kako najavljuje predsjednik Senad Sarajlić, tema biti i eventualni izbor novog trenera.

- Slažem se da vrijeme prolazi i da trebamo donijeti odluku, ali nemam definiran stav po pitanju trenera. Sva imena koja se spominju, nisu potekla od mene - kaže Sarajlić te ističe da želi da zajedno donesu odluku.

 

Predsjednik Skupštine Mehmed Rahmanović, koji ističe da je šokiran saznanjem da će Darijo Purić preko Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona tražiti naplatu duga od 156.000 KM, najavljuje da će uoči sjednice obavijestiti UO o namjeri da do kraja naredne sedmice sazove sjednicu Skupštine.

 

- Obavezini smo da do 15. juna uskladimo naš sa Statutom NSBiH, ali tražit ću i da UO i stručni štab pripreme izvještaje o radu za prošlu godinu. Mada je bio u obavezi da to uradi i prlikom izbora, predsjednik UO-a ni do danas nikada nije podnio plan rada UO-u, koji mora potvrditi Skupština - kaže Rahmanović te ističe da je vrlo slaba komunikacija između njega, kao predsjednika Skupštine, s ljudima koji operativno vode klub.

 

- Nikada nisam dobio ni kurtoazan poziv da prisustvujem sjednici UO-a. Ne tražim da imam pravo glasa, ali smatram da trebam znati šta se dešava. Zato i imamo situaciju da igračima dugujemo tako velike iznose, a pri tome smo najzaduženiji sportski klub u BiH. Pitam se ko stvara nove i tako velike obaveze, jer ja i nemam uvid u stanje u klubu - kaže Rahmanović.

 

Sarajlić ističe da je tačno da saradnja Skupštine i UO-a nije dobra, ali su odluke Skupštine, prema njegovom mišljenju, nelegitimne.

 

- Statutom je definirano da svi članovi Skupštine moraju plaćati članarinu, a platilo ih je samo njih pet-šest. Neka svako radi ono što treba - kaže Sarajlić.

 

/Dnevni avaz/