Printaj ovu stranu
petak, 16 Mart 2012 15:29

Najava: Zrinjski-Čelik Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

celik2Drugu proljetnu utakmicu u Premijer ligi, nogometaši Čelika ponovo će igrati protiv Mostaraca. Ovaj put protiv Zrinjskog. Čelik u Mostar putuje sa ambicijama da ostane neporažen i nastavi niz dobrih igara na gostovanjima, koje je imao u drugom dijelu jesenjeg dijela prvenstva.


Čelik
Čelik pred susret u Mostar nema problema sa igračkim kadrom. Ne računajući ranije povrijeđene Nurkovića i Heću, Elvedin Beganović na rapolaganju ima sve igrače. Konkurencija je čak i veća, jer su novajlije Travančić i Matić stekli pravo nastupa. Ono što Čelikovom stručnom štabu zadaje „glavoblje“ jesu žuti kartoni. Nekoliko prvotimaca ima po dva žuta kartona, pa bi u slučaju „žutice“ u Mostaru prekočili domaći dvoboj sa Slavijom. Zbog toga trener Beganović razmišlja da odmori neke igrače. Međutim koji god sastav da istrči Pod Bijeli brijeg, očekivanja su da uz makismalnu požrtvovanost i angažovanost u Zenicu donesu najmanje jedan bod.
Naš tim iza sebe ima niz dobrih rezultata. U posljednjih 11 utakmica Čelik je zabilježio samo jedan poraz, i to pod veoma sumnjivim okolnostima sredinom oktobra u Širokom Brijegu. Ono što posebno daje optimizam pred utakmicu sa Zrinjskim su mečevi na gostujućim terenima, gdje je Čelik prošle jeseni igrao veoma dobro i uspio zabilježiti dvije pobjede i dva remija.

Raniji rezultati
U prvom dijelu sezone, sredinom augusta, Zrinjski je na Bilinom polju savladao Čelika sa 3:1, a činjanica da crno-crveni do sada nemaju niti jedne pobjede u Mostaru dodatni je motiv da se ta tradicija prekine, ali i nadoknade bodovi iz jesenjeg dijela.
Čelik je u Mostaru do sada odigrao 11 utakmica i osvojio samo dva boda u sezonama 2000/2001 (0:0) i 2003/2004 (1:1) a na posljednja tri gostovanja nije postigao niti gol.
U Premijer ligi BiH Čelik i Zrinjski su do sada odigrali 23 utakmice. Čelik ima osam pobjeda, 11 puta su slavili Mostarci dok su četiri susreta završena bez pobjednika.

Tabela
Zrinjski na premijerligaškoj tabeli zauzima petu poziciju sa samo dva boda zaostatka za pozicijama koje vode u Evropu, koju su prošle sezone ispustili. Čelik je sa bodom protiv Veleža zadržao sedmu poziciju, a da bi napravio pomak na tabeli neophodan mu je niz pobjeda, koji će možda startati baš u Mostaru.

Zrinjski
„Plemićima“ će susret protiv Čelika biti druga uzastopna domaća utakmica. U prošlom kolu savladali su Travnika (2:0), iako prikazana igra nije bila na visokom nivou. Ekipa, koju više od godinu dana vodi bivši igrač ovog kluba Slaven Musa, iza sebe ima niz od deset utakmica bez poraza. Posljednji poraz zabilježili su u septembru u Banjaluci. Sa tri boda protiv Čelika nastavili bi niz dobrih rezultat, ali i došli u priliku da se bore za drugu poziciju. Međutim, sastav Zrinjskog je u zimskoj pauzi pretrpio dosta igračkih promjena, pa mnogi smatraju da su slabijeg igračkog kadra nego jesenas. Tim sa Neretve napustili su iskusni Duro, Žižović, te Zadro, Sušić, Kutalija, dok su stigli bivši igrač Slavije, Sarajeva i Borca Milan Muminović, te Krišto i Ivešić.

Nedjeljna utakmica između Zrinjskog i Čelika igra se sa početkom u 15 sati, uz direktan prijenos na BHT 1, a sudit će je Elmir Pilav.

Vijest je objavljena na FB stranici NK Čelika, uz opasku da su u toku problemi sa serverom i da je oficijelna stranica nedostupna

Čitano 3377 puta
zblog

Posljednje od zblog

Povezani članci (by tag)