02 Oktobar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 13 Novembar 2014 03:21

Stranke: Ko će s kim u ZDK?

U Zeničko dobojskom kantonu navjerovatnija je koalicija koju će sačinjavati SDA, DF i HDZ,saznajemo iz Kantonalnih odbora ovih stranaka. Sporazum koji je SDA na državnom nivou postigla sa Demokratskom frontom trebao bi važiti i biti spušten i na niže nivoe, izjavila je za RTV Zenica Alma Kratina,predsjednica Kantonalnog odbora DF Zeničko dobojskog kantona.

 

Prema njenim riječima, DF će insistirati na programskim načelima sa kojima je i učestvovao u predizbornoj kampanji, prije svih rješavanju ekonomskih pitanja. S druge strane u HDZ-u ZDK ne bježe od ulaska u koaliciju koja se očekuje na kantonalnom nivou, tim prije jer na osnovu izbornog rezultata koalicije koju su predvodili, imaju dva mandata u kantonalnoj skupštini. Predsjednik Ivica Ćurić očekuje da SDA, kao pobjednička stranka, kaže koga želi kao partnera u ovom Kantonu.

 

- Očekujemo da partipiciramo u vlasti shodno podršci koju smo dobili na izborima, suština je izjave Ivice Ćurića. Predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK Mirsad Zaimović je potvrdio da bi pomenute tri stranke trebale činiti većinu u ovom kantonu, a isti scenarij očekuje i na višim nivoima vlasti.

 

- Nadam se da ćemo sa njima (HDZ) postići dogovor, kazao je Zaimović.