01 Oktobar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 21 Oktobar 2014 22:57

Mešić potvrdio da odlazi

 Mirsad Mešić, aktuelni predsjednik Kantonalne organizacije Socijaldemokratske partije BiH Zeničko-dobojskog kantona, potvrdio je za medije da će na vanrednom Kongresu stranke birati se novo rukovodstvo, a nakon toga će uslijediti izbori za niže nivoe stranačkog organizovanja unutar SDP-a BiH. On je istakao da će i na čelu Kantonalne organizacije SDP BiH za Zeničko-dobojski kanton doći nova osoba, jer je sasvim sigurno da će se on povući sa mjesta predsjednika. 

"Neću biti na čelu kantonalne organizacije iz dva razloga, jedan je zbog godina, a drugi zbog izbornog debakla koji je doživio SDP u ovom kantonu", rekao je medijima Mirsad Mešić. 

Prema njegovoj najavi novog predsjednika Kantonalne organizacije SDPBIH ZDK izabrati će svi općinski odbori. Kao jedan od kandidata za njegovog nasljednika već se pominje Senaid Begić, iz Općine Doboj Jug, koja je jedina općina u ZDK u kojoj je na prethodnim općim izborima pobijedila Socijaldemokratska partija. Begić je, iako iz najmanje općine u ZDK i sa najmanjim biračkim tijelom, budući kantonalni poslanik, jer je dobio povjerenje glasača i mandat među pet poslanika koje će SDP imati u naredne četiri godine u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona. U prošlom sazivu Senaid Begić je bio predsjednik Kluba poslanika SDP-a u Skupštini ZDK, poslanik u Domu naroda i direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK.