Printaj ovu stranu
petak, 10 Oktobar 2014 01:19

Stranka za BIH: saopćenje

Poruka građana iz 2010.godine da se Stranka za Bosnu i Hercegovinu  mora reformisati ozbiljno je shvaćena. Reformisanje koje je uslijedilo obuhvatilo je sve aspekte uključujući i kadrovski, kao najvažniji sadržaj preobražaja.   Kadrovski preobražaj započet je sa motom -vrijeme je za bolje ljude. Mnogo je bilo onih kojima, zbog bolesnih ambicija, reforma nije odgovarala i sve su činili da je zaustave i da onemoguće bolje, mlađe kadrove da preuzmu odgoornost u organizacijama i organima stranke. 


Nemireći se sa procesom reforme, taj politički otpad započeo je prljavu kampanju protiv stranke u kojoj je doživjeo afirmaciju i nezaslužene funkcije. Za razliku od njih odgovornost u reformisanoj Stranci za Bosnu i Hercegovinu preuzeli su mladi kadrovi koji su u ideji i u programu stranke prepoznali politiku koja korespondira sa potrebama države i interesima građana. 


Ne čudi nemoral političkog otpada ali čudi nemoralna politička trgovina koju u finišu predizborne kampanje koristi SDA trgujući sa tim političkim otpadom iz Stranke za BiH. 

Kantonalno vijeće Stranke za BiH poručuje da će se epilog reforme i jačanja Stranke za BiH saznati 12.oktobra u večernjim satima. SDA i politički otpad kojim se kiti tog će dana već biti politička prošlost.

 

Kantonalno vijeće      

Posljednje od

Povezani članci (by tag)