16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Februar 2014 02:01

Saopćenje Foruma žena SDP

Forum žena SDP BiH oštro osuđuje učinjeno nasilje nad djevojčicom i mladom ženom koje se u posljednjih nekoliko dana desilo u Zenici. U kratkom periodu od svega nekoliko dana u Zenici su se desila dva strašna slučaja nasilja nad djevojčicom koja se vraćala iz škole i silovama u zgradi u kojoj stanuje. Par dana nakon dogadjaja koji nas je sve iznenadio i pokazao koliko može biti strašna  okrutnost prema djeci , desio se drugi. 


U Centru za socijalni rad u Zenici je zarobljena žena koju je suprug zarobio , a pri tom i pucao iz vatrenog oružja, pokušavajući da na nasilnički način riješi razmirice koje postoje u njihovim odnosima.  Članice Foruma žena SDP BIH do sada su učestvovale u svim aktivnostima koje vode ka rješavanju problema sa kojim se susrećemo  ovih dana u Zenici. U proceduri su izmjene krivičnog zakonodavstva i pooštravanje sankcija za nasilnike. 

 

Forum žena SDP BIH ću pokrenuti inicijativu da se uspostavi registar u kom će se  naći svi potencijalni silovatelji i pedofili. Svojim angažmanom FOŽ SDP BIH radi na  stvaranju uslova u kojima se više neće dešavati slučajevi kojima smo svjedoci ovih dana u Zenici.  Pozivamo i druge žene da nam se pridruže i pomognu da se problemi nasilja nad ženama i djevojčicama brže rješavaju.

 

Forum žena  SDP BiH