Printaj ovu stranu
petak, 06 Decembar 2013 05:02

Naša stranka: prijedlozi

Nakon Javne tribine u Sarajevu, jučer su u punoj sali Hotela Dubrovnik predstavljeni prijedlozi ekonomskih politika koje su za Našu stranku izradili nezavisni ekonomski eksperti, a koji će činiti ekonomsku politiku Naše stranke i LDS-a.

 

Prezentaciji su prisustvovali Erol Mujanović i Dr. Svetlana Cenić koji su predstavili 14. ekonomskih politika za ekonomski oporavak BiH.  Prisutnima se obratio i predsjednik Naše stranke Dennis Gratz, kao i članica predsjedništva NS i ekonomskog savjeta NS Lejla Dragnić.

 

Sljedeća tribina ovakvog sadržaja će se održati u Tuzli 9.12.2013,  koja će služiti da informiše građanke i građane o ekonomskim politikama koje su kreirane za NS, kao i da daju šansu NVO i svim građanima da konstuktivnim primjedbama i prijedlozima utječu na konačnu ekonomsku politiku Naše stranke.

 

Kako su najavili iz Naše stranke, u trenucima kada se u izbornu kampanju druge partije spremaju ući sa pričom o podjelama, nacionalizmu, i lažnom patriotizmu, Našoj stranci i LDS-u prioritet biti ekonomski oporavak zemlje i pomoć poduzetnicima, malim i srednjim preduzećima. Neke od predloženih politika su: politike fiskalnih održivosti, konkurentnosti i razvoja: implemetacija integrirane industrijske politike, reforme PIO-a i sektora osiguranja, kao i politika za smanjenje nezaposlenosti mladih.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)