Printaj ovu stranu
utorak, 06 Avgust 2013 22:57

Posjeta rudarima

Federalni zastupnik SBB BiH Nasir Beganović i vijećnici Saveza za bolju budućnost BiH Zenica, Sedžida Beganović-Isaković i Edhem Fejzić, posjetili su jučer  povrijeđene rudare Asmira Šahdana i Binezudina Nukića, koji se nalaze na liječenju na odjelu Traumatologije u Kantonalnoj bolnici Zenica. 


Šahdan i Nukić zadržani su na bolničkom liječenju dok su njihove kolege Salko Dilaver i Haris Kulenović na kućnom liječenju. Njihov kolega rudar Almedin Smriko nažalost poginuo je u rudniku Stara jama u Zenici, u nesreći koja se dogodila u nedjelju navečer u 21.30 sati.  U razgovoru s rudarima, članovi delegacije izrazili su želju za brz opravak. Posebne emocije izazvala je posjeta vijećnika Fejzića, koji je njihov radni kolega u zeničkom Rudniku. 

 

-  Posao u rudniku je specifičan i svi mi trebamo se zajedno  truditi da ovim ljudima koji idu i hiljade metara pod zemlju obezbijedimo što humanije uslove rada.  Prije svega mislim na tehnologiju, bezbijednost, što veći stepen zaštite na radu - kazao je zastupnik u Parlamentu Federacije BiH,  Nasir Beganović.

 

KO SBB BiH ZDK

Posljednje od

Povezani članci (by tag)