11 Decembar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 08 Juni 2013 20:44

Tihić i Izetbegović u Zenici

Općinska organizacija SDA Zenica organizirala je večeras javnu tribinu o temi “Prioritet djelovanja SDA u aktualnoj političkoj situaciji“, čiji je gost bio predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić i član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović. 

 

U izjavi za medije predsjednik SDA Sulejman Tihić ističe kako će večeras razgovarati o putevima za izlazak iz krize do koje smo, kako je naveo, dovedeni "od jedne neodgovorne vlasti". 

 

-Iznijet ćemo naše stavove o najvažnijim političkim pitanjima, uključujući i ove događaje koji su bili prethodnih dana. Mi smo zatražili ostavke iz više razloga, a ovaj zakon o (JMBG) je kap koja je prelila čašu. Nisu riješili pitanje Sejdić-Finci, pitanje vojne imovine, i na kraju nisu ništa uradili da se postigne dogovor o zakonu o (JMBG). Oni podržavaju demonstrante a upravo oni su odgovorni za to, i treba da podnesu ostavke - rekao je Tihić, javio je Radio Zenit. 

 

Član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović je u izjavio novinarima kazao da se "ovo neće dobro odraziti na pozicije BiH". 

 

-Bilo je tu oko 300 utjecajnih ljudi, guvernera, ministara koji odlučuju o mnogo čemu, konkretno preko mikro kreditnih organizacija, a taj dan je upravo bio sastanak. Radi se o 117.000 ugovora te vrste, i naravno da ljudi nakon ovakvoga iskustva jedne nestabilnosti neće moći povući dobre pouke. Sigurno je da ćemo imati posljedice zbog toga, samo je pitanje kako će to biti, ali sigurno će biti negativno - ustvrdio je Izetbegović. 

 

On je kazao kako SDA podržava proteste građana, ali ih je ipak pozvao da se "strpe do 2014. godine i izađu na izbore".