Printaj ovu stranu
nedjelja, 31 Mart 2013 14:47

Mladi AK partije sa AM SDA

 

Asocijacija mladih Zenica je bila domaćin predstavnicima mladih AK partije iz Turske na čelu sa gospodinom Zaferom Çubukçu, predsjednikom Mladih AK partije Republike Turske. U delegaciji su bili Mücahit Yılmaz- generalni sekretar AK Partije i podpredsjednik Mladih AK partije Turske, Mesut Özdemir , Melda Doğan , Esme Özbağ zaduženi za vanjsku saradnju AK partije, İsmail Kaya predsjednik mladih AK Partije u općini Osmaniye i Firat Gorgel –predsjednik Mladih AK parije u općini Kahraman Maras.

 

U okviru jednodnevne posjete Zenici članovi mladih AK partije Turske su polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na spomen obilježju “Kameni spavač” odali počast šehidima/poginulim borcima. Poslije toga su posjetili Atletski klub Zenica i u razgovoru sa predsjednikom kluba gosp. Suadom Kaknjom, našim prvakom Hamzom Alićem i njegovim trenerom Skender Mehmedom, razgovarali o ucesću turskih atletičara na mitingu u junu u Zenici. Gosti su posjetili centralu SDA Zenica i AM SDA Zenica i sa predsjednikom SDA Zenica Ibrahimom Šišićem i članovima OIO AM SDA Zenica razgovarali o budućoj saradnji.

 

Povod dolaska predstavnika mladih AK partije Turske je učesće na javnoj tribini koju je organizovala Asocijacija mladih SDA Zenica pod nazivom “Mladi u politici”, te potpisivanje memoranduma o saradnji izmedu AM SDA Zenica i Mladih AK Partije iz općine Osmaniye kojeg su potpisali predsjednik AM SDA Zenica, Jasmin Imamović i predsjednik Mladih AK partije Osmaniye  Ismail Kaya. Nakon toga su članovi delegacije posjetili Vrandučku tvrđavu-muzej u Vranduku. Asocijacija Mladih SDA Zenica je bila počastvovana što je ugostila predsjednika mladih AK PARTI Turske Zafera Cubukcu i njegove saradnike,organizacije koja ima 2 miliona članova.Dogovoreni su međusobne posjete i saradnja..Sa AK i SDA jača je Turska i BiH..

55454546gg66

Posljednje od

Povezani članci (by tag)