Printaj ovu stranu
petak, 01 Mart 2013 03:39

SDA Zenica o direktoru KBZ

Građani Zeničko-dobojskog kantona i na primjeru Kantonalne bolnice Zenica mogu se još jednom uvjeriti u nesposobnost i nedorečenost aktuelne vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu. Nakon što je potrošila jednog vršioca dužnosti direktora i dozvolila da nekoliko dana bolnica, u kojoj inače radi 1 500 ljudi, bude bez odgovorne osobe, SDP-ova i SBB-ova Vlada imenovala je novog vršioca dužnosti na funkciju koja je najodgovornija za zdravlje gotovo pola miliona ljudi. 

 

 

Praksa da se do izbora odgovornog lica u nekom pravnom subjektu imenuje vršilac dužnosti i po nekoliko puta nije nova, ali je zasigurno novo to da se i pored povedene procedure i dovoljnog broja kandidata konkurs obara i imenuje vršilac dužnosti. Na konkurs za direktora Kantonalne bolnice Zenica prijavilo se naime pet kandidata, a isti taj konkurs je oboren i to bez zvaničnog i obrazloženja iz kojeg bi se moglo naslutiti zbog čega.  

 

Zaključak koji se sam nameće jeste da ni SDP ni SBB  nemaju kvalitetnih kadrova za ponuditi za iole važnije i odgovornije funkcije, te pokušavaju imenovanjem vršioca dužnosti da dobiju na vremenu ne bi li koga „iskopali“.

 

Građanima ostaje da se pitaju „kad će ta država za čovjeka?“ i „kad će ta bolja budućnost?“.

 

Kantonalni odbor SDA ZDK

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)