Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 11 Februar 2013 03:03

NSRZB sa zeničkim borcima

 Predstavnici Kantonalnog povjerenstva Narodne stranke Radom za boljitak Zeničko-dobojskog kantona, dopredsjedavajući Skupštine ZDK, Igor Matanović, općinski povjerenik Boljitka iz Zenice, Hilmo Hadžić i Boljitkov član Mehmed Hamzić,  su u prostorijama stranke u Zenici ugostili uvažene članove Udruženja antifašista i boraca NOR-a općine Zenica. 

 

''Zadovoljstvo nam je što smo bili u prilici razgovarati s onima koji zaslužuju našu istinsku pomoć. Naši poštovani članovi Udruženja antifašista i NOR-a općine Zenica, inaće broji oko stotinu članova. Na održanom sastanku s gospodom smo razgovarali o gorućim problemima sa kojima se susreće populacija većine građana, i svakodnevnim egzistencijalnim problemima, te ulozi političkih faktora u iznalaženju stvaranja boljih uslova za život. Nažalost, većina članova NOR-a su stari i iznemogli ljudi kojima je neophodna pomoć društva za njihov lakši život. Uz pomoć dobrih prijatelja i onih koji žele boljitak društvu u kojem svi zajedno djelujemo, Kantonalno povjerenstvo Boljitka ZDK uspjelo je obezbjediti pakete s prehrambenim proizvodima, kao naš mali doprinos za pomoć populaciji boraca NOR-a u Zenici, koje smo im dodjelili na održanom sastanku'', rekao je Hilmo Hadžić, povjerenik Boljitka ZDK. 

 

Na održanom sastanku prisutan je bio i Boljitkov dopredsjedavajući u Skupštini ZDK, Igor Matanović. ''Narodna stranka Radom za boljitak u toku svog jedanaestogodišnjeg djelovanja na prostoru cijele BiH, pa tako i u ZDK, zagovara principe solidarnog društva koje za obavezu ima pružanje socijalne sigurnosti onima koji su isključeni iz privređivanja i koji se stoga ne mogu brinuti sami za svoju socijalnu sigurnost. Nova podjela zadaća između državne i privatne socijalne odgovornosti spada u velike izazove socijalne politike koja stoji pred prijetnjom nesposobnosti finansiranja sve skupljih izdataka. Samo ono što se zaradi i privrijedi može se i podijeliti. Principijelno, briga za budućnost mora imati prednost pred skrbi. Socijalna pomoć se mora pružati prema jasnim i pravednim kriterijima i svi mi kao dio društva u kojem djeluju dužni smo voditi računa o tome'', zaključio je Igor Matanović. 

 

Ured za odnose s javnošću 

NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 

http://www.zaboljitak.ba 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)