Printaj ovu stranu
četvrtak, 04 Oktobar 2012 12:18

SDA: Mladi Zambaci 2012

Asocijacija mladih SDA Zenica organizovala je drugi po redu turnir u fudbalu pod nazivom "Mladi Zambaci 2012", na kojem je uzelo učešće 50 ekipa sa područja Općine Zenica. Preko 500 mladih igrača koji vole fudbal učestvovali su na turniru koji je vremenski trajao 15 dana i održavao se na nekoliko lokacija na području Općine Zenica. Kvalifikacione utakmice održane su za Nemilski sliv u Nemili i Topčić polju, Babinski sliv u Arnautima, Lašvanski sliv u Janjićima, zatim u Donjoj Gračanici za to područje, u Stranjanima za Kočevski sliv, a za područje grada, odigrane su u Turskom parku na Kamberovića polju. Poslije odigranih kvalifikacionih utakmica, najboljih 16 ekipa se plasiralo na završni turnir koji je održan na terenima Tempo sporta u Zenici 30.septembra u vremenu od 10 do 17 sati.


Početni udarac na ovoj završnici izveo je načelnik općine Zenica Husejin Smajlović. Prisutnim se tom prigodom obratio predsjednik Asocijacije mladih SDA Zenica Jasmin Imamović, Jasmin Duvnjak član Federalnog parlamenta i komesar turnira i načelnik Husejin Smajlović.
Poslije odigranih utakmica, stiglo se do polufinalnih utakmica i uzbudljivog finala. U polufinale su prošle ekipe Novog Radakova, Janjića, Vukotića i Ričica.Prije finalne utakmice odigrana je i revijalna utakmica između kandidata SDA na listi za općinsko vijeće Zenica i ekipe Zambaka-članova Asocijacije mladih SDA Zenica. U borbi za treće mjesto ekipa Vukotića jer pobijedila ekipu Ričica rezultatom 4:0.U finalu su se sastali ekipa Novog Radakova i Janjića. Poslije uzbudljive završnice, pobjednik turnira je ekipa Novog Radakova koja je Janjiće pobijedila rezultatom 2:1. Organizator je za prve tri ekipe obezbjedio novčani fond od 1000 KM i to tako da je prvoplasirana ekipa dobila 500 KM i pehar, drugoplasirana 200 a trećeplasirana 200 KM. Takođe, izabran je i najbolji igrač turnira a to je Izudin Kamberović. Ovim uspješno realiziranim turnirom pod nazivom "Mladi Zambaci 2012" SDA Zenica pokazuje svoju snagu i na polju sporta.


SDA – SNAGA BiH

Posljednje od

Povezani članci (by tag)