Printaj ovu stranu
četvrtak, 20 Septembar 2012 16:32

SBB: skup u Orahovici

Savez za bolju budućnost SBB Zenica predstavio je svoje kandidate za predstojeće izbore pred više od 200 mještana, članova i simpatizera zeničke mjesne zajednice Orahovica.U ime domaćina pozdravne riječi upitio je Fahrudin Isaković, predsjednik Mjesnog odbora SBB Orahovica, dok su o programu i ciljevima SBB-a govorili kandidati liste za Vijeće Općine: Hamid Jeleč, Sindi Ćorić, Fahreta Mekanić Amer Ćosić, Abid Jarić, Besim Beganović, Šefik Tutmić, Sedin Fejzić, Merima Mahir, Adel Sinović, Sedžida Beganović-Isaković, kao i nosilac liste mr. Mensud Keleštura.
On je govorio o odnosu općinske vlasti prema pripadnicima boračke populacije :


- Sramotan je odnos općinskih vlasti prema pripadnicima boračkih populacija kojih na ovom kraju ima jako mnogo. Ratni vojni invalidi danas su na dnu, bez posla, bez perspektive. Njihova djeca također, a koja nemaju novca ni da se pošteno školuju, da ne govorim u kakavoj su situaciji demobilisani borci. Kao suborac proučujem da se odnos vlasti mora popraviti, da se izdavajanja za ovu kategoriju moraju povećati, posebno kad vidimo koliko se miliona maraka uložilo u građevine i druge manje bitne svrhe, dok naši ljudi gladuju - kazao je mr. Keleštura, penzionisani brigadir.

 

Pozdravljen burnim aplauzom obratio se i kandidat za načelnika Općine Zenica Ismet Sarajlić, naglašavajući da se SBB zalaže za razvoj i pravdu:

 

-Naša vodilja SBB –a je razvoj, od države do mjesne zajednice, a to se može ostavriti samo pokretanjem ekonomije, novim projektima i pametnim ulaganjima. Za zadnjih osam godina općinske vlasti su potrošile stotinu miliona KM, a mi danas imamo desetine hiljada nezaposlenih. Tvrdim da se od tog novca moglo otvoriti najmanje 5000 radnih mjesta. Pravda, između ostalog znači da će svaki stanovnik naše zemlje i općine imati pravičan odnos prema zapošljavanju, da ćemo zaustaviti praksu zapošljavanja sinova, tetića sestrića i podobnih prijatelja. Svi mi zaslužujemo da hodamo dignute glave - kazao je između ostalog Sarajlić.

 

I ovaj skup podržala je članica Predsjedništva SBB BiH Zahida Ćosić, a zahvalnost je iskazana i predsjedniku Foruma mladih i Foruma žena SBB Orahovica, Abedinu Tutmiću, odnosno Fatimi Valentić.

Press OO SBB Zenica

Posljednje od

Povezani članci (by tag)