Printaj ovu stranu
srijeda, 19 Septembar 2012 00:23

SBB: skup u Arnautima

Oko tri stotine mještana i simpatizera podržalo je kandidate SBB Zenica  na predizbornom skupu u zeničkoj mjesnoj zajednici Arnauti. Okupljenim mještanima predstavljeni su kandidati za Vijeće općine Zenica i kandidat za načelnika Ismet Sarajlić, a obratili su se : Sindi Ćorić, Besim Beganović, Šefik Tutmić, Diana Bešić, Merima Mahir, Adel Sinanović, Sedžida Beganović-Isaković, Edhem Fejzić, Aida Jahić i Vahid Spahić:


-Pozivam vas da pogledate individualne rezultate dosadašnjih političara i pitate šta je uradio za vas , a koliko zaradio za sebe. U pitanju su stotine hiljada maraka, razna putovanja, splavarenja i to s vašim, parama poreskih obaveznika. Pitam vas ko od vas radi u Vodovodu, Albi, Tržnici, Telecomu, Elektroprivredi. Vi znate ko se nalazi na čelu tih firmi, ko radi po principu- ti zaposli mog, ja ću tvog. Djeca tih ljudi , njihovi sestrići i tetići, rade u tim firmama i zarađuju vašu godišnju penziju i tome se mora stati u kraj. Pitamo vas gdje rade vaša djeca iz Arnauta- kazao je kandidat Spahić.


Kandidati su govorili i o problemima poljoprivrednika, obrazovanja, mladih, ali i infrastrukture:


- Arnuti su prije 30 godina imali i put i rasvjetu. Umjesto da se ovo mjesto razvija, vi nazadujete. Iako je sud zabranio odvoz sa Širokih stijena, kamen se i dalje odvozi, a vi nemate ništa od toga- kazao je Edhem Fejzić.


I ovo, obraćanje kandidata SBB a za načelnika Općine Zenica Ismeta Sarajlića dočekano je burnim apaluzom:


- Znamo kakve probleme imate, kako teško živite i kao čovjeku mi je žao zbog toga. Kao političar znam da je najveći problem zapošljavanje i program SBB-a je usmjeren upravo na razvoj, zapošljavanje i život od svog rada. Od općinskog novca uloženog u građevine uvjeravam vas da se moglo zaposliti hiljade radnika. Vrijeme je da zajedno krenemo u bolju budućnost i podržite ove ljude ispred vas koji vas do sada nisu ni lagali ni varali- poručio je Sarajlić.Predizborni skup je podržala i članica Predsjedništva SBB BIH Zahida Ćosić. Zahvalnost za donaciju Ismeta Sarajlića Udruženju žena iz Arnauta uputio je predsjednik Mjesnog odbora SBB Arnauti Ragib Ćatić.

 

Press OO SBB BiH Zenica

Posljednje od

Povezani članci (by tag)