Printaj ovu stranu
četvrtak, 13 Septembar 2012 00:06

SDA o SDP-u i SBB-u

Javnost u našem gradu i Zeničko-dobojskom kantonu posljednjih mjeseci, a posebno od trenutka nezakonite uspostave takozvane nove parlamentarne većine, svjedok je gubljenja kompasa i rasula u kantonalnoj vladi. Sada je više nego očito da su izgubljena tri mjeseca i da trenutni dvojac SDP-SBB nema niti jedan adekvatan odgovor na probleme u našem gradu i kantonu. Primjerice, aktuelni premijer Vlade ZDK , umjesto da rješava probleme, svoj radni dan troši na protokolarne prijeme i putešestvije po Kantonu. Očito je da je premijeru važnije primiti zahvalnicu, boraviti na skupovima na kojima mu nije mjesto i podržavati kvazinaučne projekte, nego li sjesti sa predstavnicima sindikata i nezadovoljnim radnicima kako proces nastave u osnovnim i srednjim školama, primjerice, ne bi bio doveden u pitanje. Javnost na ovaj način stiče utisak kako se radi više o počasnom, nego li o stvarnom premijeru.

S druge strane, SBB, bez zanimanja za SDP-ove resore i mimo zvaničnih odluka kantonalne vlade radi na smanjenju nezaposlenosti tako što zapošljava svoje poslušnike u javne ustanove u našem kantonu, čime dodatno otežava ionako tešku situaciju u budžetu. Biti u poziciji za njih očito znači dijeliti pozicije.

Stranka demokratske akcije je u više navrata upozoravala da je takozvana nova parlamentarna većina skrojena bez programa i posljedica nerazumljivih hirova SDP-ove centrale u Sarajevu, te da takav politički konglomerat ne može polučiti nikakve rezultate. I bila je u pravu – rezultat njihove vladavine je odsustvo rezultata.


Stručna služba OO SDA Zenica

Posljednje od

Povezani članci (by tag)