Printaj ovu stranu
nedjelja, 02 Septembar 2012 16:47

Konvencija SDP BIH u Zenici

Danas se u „Gradskoj areni“ u Zenici održala Promotivna konvencija Socijaldemokratske partije BiH. Povod konvenciji su općinski/opštinski izbori u BiH 2012 i tom prilikom je SDP pod sloganom „Idemo naprijed“ ponosno predstavio svoje kandidate za načelnike općina/opština i općinska vijeća/ skupštine opština. Pred više hiljada prisutnih delegata konvencije i članova, SDP je pokazao svoju snagu i predstavio 57 kandidata za načelnike opština, te 2560 kandidata za OV/SO u 72 opštine/općine u FBiH, 40 opština/općina u RS-u, te Distrikt Brčko. Na Lokalnim izborima ispred SDP-a je kandidovano 828 žena i 829 mladih. SDP je politička partija koja ima ubjedljivo najveći broj kandidata od svih registrovanih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini za Lokalne izbore 2012.

 

 

 

Na konvenciji su se prisutnima obratili: 

 

1. Mirsad Mešić, predsjednik KO SDP BiH ZE-DO kantona,
2. Svetozar Pudarić, predsjednik GO SDP BiH
3. Munib Husejnović, kandidat za načelnika Općine Zenice
4. Ivo Kuliš, kandidat za načelnika Općine Kreševo
5. Amra Živanović Mehmedbegović, kandidatkinja za načelnicu Općine Travnik
6. Albin Muslić, kandidat za načelnika Općine Bihać
7. Goran Ljubojević, nosilac liste za SO Prnjavor
8. Marina Turkić, nosilac liste za SO Doboj
9. Hakija Meholjić, nosilac liste za SO Srebrenica
10. Igor Kamočaji, nosilac liste za OV Centar Sarajevo
11. Tatjana Ljujić-Mijatović, nositeljica liste za OV Stari Grad Sarajevo
12. Jasmin Imamović, kandidat za načelnika Općine Tuzla

 

 

 

Kandidati za načelnike općina i nosioci lista su u svojim obraćanjima istakli da je SDP-ov plan u lokalnim zajednicama obezbijediti građanima pametan, održiv i integrirajući razvoj. Taj plan je temelj za brži razvoj Bosne i Hercegovine s kojim bili naša zemlja krenula naprijed.  Na konvenciji su se prisutnima obratili i predsjednik SDP-a dr Zlatko Lagumdžija, te generalni sekretar SDP-a Nermin Nikšić koji su dali svoju podršku SDP-ovim kandidatima za općinska vijeća i načelnike općina. 

 

„Predsjednik SDA prije 15 godina pravio je CD koaliciju za cjelovitu i demokratsku BiH, a sadašnji predsjednik SDA pravi TD koaliciju za mirni razlaz Bosne i Hercegovine!
Mi zajedno gradimo Bosnu i Hercegovinu, od opštine do države i SDP nije niko pojedinačno, već svi mi zajedno. Danas u SDP-u imamo četiri puta više ljudi nego prije deset godina. Nema razlaza u Bosni i Hercegovini, a kamo li mirnog, jer SDP i građani ove zemlje to neće dozvoliti. Nema pregovora o odustajanju od suštinskih stvari, jer u borbi protiv korupcije i kriminala može istrajati samo SDP. Mi idemo naprijed!“- rekao je Lagumdžija na Konvenciji SDP-a u Zenici.


 Centar za informisanje SDP BiH

 

sdpzb1

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)