09 Decembar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 05 Avgust 2012 11:32

SDP: Gdje su zenički semafori

Općinska organizacija SDP BiH Zenica kao odgovorna politička opcija u cilju informisanja javnosti upućuje sljedeće pitanje.  Obzirom da je izgradnjom kružnih tokova u okviru GGM-a na četiri velike raskrsnice ukinuta vertikalna signalizacija SDP BiH Zenica tražimo da nam date informaciju gdje su i šta se planira uraditi sa tim semaforima.
Tadašnjom odlukom vladajuće strukture u Općini Zenica iz 2008. godine utvrđeno je da se izdvoje sredstva za nabavku potpuno nove vertikalne signalizacije. Prema na našoj procjeni radi se o opremi vrijednosti cca. 300.000 KM koja je regulisala odvijanje saobraćaja na četiri raskrsnice u gradu. Zašto se u to vrijeme nisu mogli izgraditi kružni tokovi, i prije 4 godine riješiti problem saobraćajne gužve u gradu, a uz to i utrošiti manje budžetskih sredstava.


S toga je i više nego opravdan upit SDP BiH Zenica po pitanju vertikalne signalizacije koja je regulisala odvijanje saobraćaja na bitnim raskrsnicama u Zenici. Poručujemo javnosti da budući načelnik Općine Zenica koji će biti iz SDP BiH neće ovako neodgovorno trošiti sredstva građana u projekte koji neće biti dugoročnog karaktera. Ovim putem želimo javnosti jasno kazati da nismo i nikad nećemo biti protiv razvoja naše Zenice, ali građani u svakom momentu moraju znati gdje i na koji način se raspolaže sa budžetskim sredstvima. Za očekivati je da će se akutuelni načelnik barem ovaj put ponijeti odgovorno i javnosti odgovoriti na upućeno pitanje.