29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 25 Juli 2012 02:56

Naša stranka-Muhamed Pivić

Prva stranka u Bosni i Hercegovini koja je objavila „Javni poziv“ građanima za učešće na općinskim izborima je „Naša stranka“, poručuje u Proglasu kojeg je  potpisao aktivista Muhamed Pivić. 



Nakon ponude za učešće na kandidatskoj listi, mišljenja sam da aktivisti civilnog sektora treba da uđu u Općinska vijeća upravo preko političkih partija te da svojim ulaskom djeluju „iznutra“. Statistički podaci o broju korisnika javni kuhinja, broju nezaposlenih, broju zaposlenih na račun poreskih obveznika, broju oboljelih i umrlih od posljedica zagađenja zraka, broju radnika sa niskim primanjima i broju samoubistava pokazuju da nije sve tako crno, naprotiv crnije je.


Evropski put postat će makadam a mi „ostali“ ako u oktobru ništa ne poduzmemo možemo biti samo 4 godine stariji. Pozivam građanke i građane sa područja općine Zenica da uzmu sudbinu u svoje ruke, izađu na izbore i glasaju za stranke, kandidate, grupe građana ili pojedince koji istinski zagovaraju prije svega izlazak iz ekonomske zaostalosti.  Napominjem da najveći broj građana ne koristi mogućnost da utiče na odabir samog kandidata, već se zadovolji glasanjem za političku opciju koju preferira.
Koristite tu mogućnost i utičite na odabir samog kandidata! Zahvaljujem se svim sugrađanima koji su mi svojim potpisima dali podršku i omogućili da se kandidujem na lokalnim izborima. 7 oktobra 2012.godine očekujem podršku pojedinaca, radnika, nezaposlenih, intelektualaca i predstavnika NVO.

 

MUHAMED PIVIĆ