Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 09 Juli 2012 19:35

SDA Zenica o SDP-u, Smajloviću..

Takozvana „nova parlamentarna većina“, floskula koju u posljednje vrijeme najčešće koristi SDP, trebala bi, prema njima, biti pokriće za sve odluke, uključujući i one neustavne i nezakonite. Nemuštim saopćenjem od prije nekoliko dana željeli su ponovo opravdati prevrat u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na području našeg kantona a krivicu za potpuni zastoj i pravno-politički haos prebaciti na Stranku demokratske akcije.

 

No, uzalud se SDP iz petnih žila trudi da objasni neobjašnjivo želeći time skrenuti pažnju sa političkog mjesečarenja koje im nije ništa donijelo osim pada popularnosti od čak 58 procenata. Ovaj podatak, do koga su došli anketari SDP-a, trebao je biti najstrože čuvana tajna, ali je istina ipak izašla na vidjelo. Ona se, dakako, očekivala nakon SDP-ove izdaje temeljnih programskih i statutarnih načela time što su prepustili birače hrvatske nacionalnosti HDZ-u a što dokazuje i sporazum između ove dvije stranke na nivou ZDK.

 

Svakom iole obrazovanom i informisanom građaninu je jasno da je SDP prekršio Ustav i Poslovnik o radu Skupštine ZDK, o tome će svoj konačni sud dati nadležne pravne institucije ove države i na to nećemo dodatno trošiti riječi. Ono što želimo podvući je da SDP de facto nije više multietnička stranka i ona nije stranka građanske provenijencije, jer „država za čovjeka“ u posljednjih nekoliko sedmica zadaje završni udarac upravo čovjeku.

 

Ono što u posljednjim saopćenjima i informacijama ove stranke pada u oči je očita ljubomora na postignute zavidne rezultate aktuelne općinske vlasti i načelnika gospodina Husejina Smajlovića. SDP time pokazuje da nema rješenje za predstojeće lokalne izbore, ali ima strah od totalnog političkog debakla koji indicira i spomenuti anketni rezultat.
Sami su krivi za to i zbog toga građanima poručujemo – nemojte im oprostiti, jer znaju šta rade.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)