Printaj ovu stranu
subota, 08 Novembar 2014 16:00

Foto: sa porodicama rudara

Članovi srbijanskog benda "Miligram" su oko 15 sati završili tonske probe za večerašnji koncert u zeničkoj Areni. Umjesto na odmor, uputili su se na prijedlog organizatora iz agencije "Beral" na jedno humano i zanimljivo druženje i ručak. Naime, kako nam je potvrdio organizator koncerta Almir Braco Berberović, u dogovoru sa članovima benda i produkcije, dio prihoda večerašnjeg koncerta će biti uplaćen porodicama i djeci poginulih rudara Jame Raspotočje, koji su stradali 4. septembra. 

 

- Nismo željeli koncert reklamirati kao humanitarni, jer ne želimo ni u primisli da to ima neke pogrešne konotacije, da time privlačimo ljude. Ipak, od prvog dana organizacije plan je bio da se susretnemo sa porodicama i da im poslije koncerta uručimo novac. U međuvremenu, u Zenici je pokrenuta akcija pomoći za oboljelog mladića Filipa Blaževića, pa smo stupili u kontakt i sa njegovim ocem, te ćemo mi i "Miligram" ovaj humanitarni dio naše aktivnosti proširiti i na ovu priču, uz najavu da, ako prilike to dopuste, pokušamo napraviti i humanitarni koncert za filipa, možda baš u Areni, kazao je ekskluzivno za "Avazov" portal Berberović.  

 

Vođa i osnivač benda Aleksandar Milić Mili obratio se kratko porodicama i djeci stradalih rudara, kazao da mu je žao što se upoznaju u ovakvim okolnostima, te izrazio nadu da će njihov gest biti još jedan znak da ove porodice nisu zaboravljene. Potom je u prostoru restorana "Žar" u centru grada uslijedilo fotografisanje sa djecom i porodicama rudara, a priliku da se fotografišu iskoristili su i gosti koji su se zatekli u restoranu, kao i mnogobrojni Zeničani, koji su, prolazeći pored ovog objekta, primjetili dešavanje unutra. Članovi benda su strpljivo ispunjavali svima želje za fotografisanjem, da bi se potom uputili ka hotelu na posljednje pripreme pred dolazak u Arenu. 


KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU





...


Posljednje od

Povezani članci (by tag)