Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 17 Februar 2014 22:45

Igor Laikert

Igor Laikert, 23-godišnji bosanskohercegovački skijaš, nakon što je osvojio 27. mjestu u superkombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, u razgovoru za crnogorsku Pobjedu istakao je da nije imao nikakvu pomoć države i Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine. Ana Marković, novinarka crnogorskog dnevnog lista Pobjeda koja se nalazi u Sočiju, razgovarala je bosanskohercegovačkim skijašem, kojeg je oslovila sa "Leikart".

 

"Konkretno, što se tiče Olimpijskih igara, samo učešće je veliko, ali za mene nije samo to. Želio sam da napravim rezultat, a moj cilj je bio da uđem na ZOI u najboljih trideset. To sam i ostvario u superkombinaciji, a sve ostalo što dođe biće super", rekao je Laikert na početku razgovora, te je dodao:

 

"Mi smo iz zemlje koja ima talenata, ali nemamo infrastrukture i ljude da bi nas gurali. Osam godina sam u Norveškoj, završio srednju školu, fakultet, puno trenirao i dosta toga zanemario. Ali, ako želiš doći do rezultata, bez odricanja i puno rada, ne moguće je. I ovi momci koji pripadaju samom vrhu imaju sve uslove i dosta ljudi na svojoj strani, ali nemaju našu volju i želju i ono da ćemo sve učiniti da budemo bolji. Na žalost, nama uvijek fali malo sreće, novca, ali smo i takvi da puno radimo".

 

Bosanskohercegovački skijaš istakao je da nije imao nikakvu pomoć države i Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine.

 

"Jeste ključni faktor što talenti odustaju od skijanja su finansije, ne zarađujem puno, za sada, a oni koji su u vrhu mogu da pričaju o zaradi. Ali, eto, nekako guram, roditelji pomažu, ljeti u Norveškoj radim, zaradim malo, ali što se tiče države i podrške BiH Skijaškog saveza, nema je. Došli smo ovdje i predstavljamo državu, a oni nama u fazonu kako im ne trebamo. Ali i ja sam negdje na granici da li da nastavim, jer puno košta skijanje. Razmišljam hoće li se ikada novac vratiti, ali, opet, ovaj sport se voli, a meni je skijanje u srcu", rekao je Laikert, dodavši:

 

"Koliko para, toliko muzike, kaže naš narod, a to znači onoliko koliko sam uložio, toliko sam i dobio. Na posljednja dva Svjetska prvenstva bio sam 21. i 23, sada sam 27. bio u Sočiju, svi su zadovoljni, ali smatram da uvijek može bolje. To je taj minut kad uđeš u cilj, kad znaš koliko si radio i … Dođe taj jedan rezultat koji čekaš i jednostavno sve se poklopi. Taj osjećaj ne bih dao ni za šta".

Posljednje od

Povezani članci (by tag)