Printaj ovu stranu
petak, 13 Septembar 2013 23:05

Foto:Zabava u Domu penzionera

Kolektiv Javne ustanove "Penzionerski dom" Zeničko - dobojskog kantona u velikoj sali doma, organizovao je neobavezno druženje korisnika i kolektiva.  Druženje je organizovano povodom osnivanja nove  JU "Penzionerski dom " ZDK, a čiji je temelj postavljen na tradicijama stare ustanove. Kolektiv je ovim putem uz pjesmu i ples pokazao da zajedništvo i naporan rad mogu donijeti pozitivan ishod i izlaz iz svake krize, a naši korisnici su u veselom raspoloženju zaboravili na godine i pokazali da su svi jedna velika porodica.

 
Menadžment i osoblje priredili su svečanu večeru za 48 korisnika usluga i objavili viziju razvoja ove ustanove.
 
- Neću biti skromna i reći ću da imamo namjeru napraviti najbolji Dom penzionera u Bosni i Hercegovini, jer za takav plan imamo uslove, - izjavila je v.d. direktora, Ana Marić. Nad Javnom ustanovom Dom penzionera u Zenici, proglašen je stečaj, odlukom osnivača. Svih 19 bivših uposlenika su radno zbrinuti.

Trenutno se 30-ak zaposlenih brine o 50-ak korisnika usluga Doma, penzionera iz više gradova srednje Bosne. Kapacitet zeničkog Doma penzionera sa stacionarom je 150 ležaja. Za opremanje ustanove, njen osnivač, Zeničko-dobojski kanton, uložio je inicijalnih 50 hiljada maraka.

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FB FOTO GALERIJU sa proslave

Posljednje od

Povezani članci (by tag)