29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 12 Septembar 2013 22:52

Pomozimo Elmani Sinanović

Svima nama je vjerovatno već poznata priča 24-godišnje Zeničanke Elmane Sinanović koja se već skoro šest godina bori sa teškom bolešću. Konačno, naša sugrađanka je u ranim jutarnjim satima bila na zakazanom pregledu na Kliničkom centru za neurologiju u Beogradu gdje je dobila dijagnozu. 


Prije oko tri mjeseca Elmana je bila na liječenju u Beogradu, a nalazi biopsije mišića su stigli danas. Prema riječima ljekara njena dijagnoza je Fridrihova ataksija, rijetko oboljenje nerava, koje može imati kobne posljedice ukoliko se Elmana ne bude pridržavala ljekarskih savjeta. Elmani je neophodan banjski tretman, te nastavak uzimanja lijekova koje uzima već tri mjeseca i koje treba da pije do kraja svog života. Da bi lijekovi djelovali mišići moraju da se ojačaju, što je moguće postići samo banjskim tretmanom. potrebni lijekovi se moraju nabavljati iz SAD. Rečeno je i da za ovu bolest praktično nema lijeka, ali da bi se živjelo, mora se pridržavati ljekarskih uputa i terapija.

 

- Rekli su mi da moram krenuti sa fizikalnim terapijama, da ne bi stradalo i srce. još uvijek se dobro držim, neću se lako predati, kazala nam je Elmana. 


Ukoliko joj želite i možete pomoći možete to učiniti uplatama sredstava: Unicredit banka račun broj: 40265714000 na ime Elmana Sinanović. Kontakt telefon 062 627 714.