Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 10 Decembar 2012 20:04

Denisove dekoracije zidova

Denis Plivčić uspio je da svoju zanimaciju i hobi pretvori u prava mala umjetnička djela koja krase zidove kuća, stanova, ureda širom BiH. Denis se još u osnovnoj školi počeo ovim baviti, kada je ispisivao svoje ime na papiru. Malu pauzu je napravio za vrijeme studiranja kada nije imao puno vremena. Nakon završenog ekonomskog fakulteta, obzirom da nije mogao pronaći zaposlenje u svojoj struci, da bi ispunio sebi dan opet je počeo sa crtanjem. Prvo je počeo crtati grafite, a vremenom i cvijeće, listove, leptire i razne druge oblike, te se tada javila ideja da pokuša nešto nacrtati na zidu.

 

"Nakon što je prvi crtež koji sam nacrtao dobro ispao, sada crtam porodici i prijateljima", kazao je Plivčić, te dodao: "Prvo radim na papiru, kako bi imao neku vodilju, a onda crtam kredom na zidu i na kraju kistom i bojama za pigmentiranje koje se mogu vrlo lako prekrečiti." Neki radovi dimenzija 3 x 2 metara mogu biti gotovi za 2-3 dana, sve zavisi od dimenzija, detalja na crtežu i od boja. Plivčić nam je kazao kako ima namjeru da pokrene mali biznis koji bi se bavio dekoracijom zidova enterijera i eksterijera.

 

Ovaj mladi i talentovani ekonomista pokrenuo je i Facebook profil na kojem se mogu vidjeti fotografije njegovih radova.

 

Svi oni koji ga žele kontaktirati mogu to učiniti preko profila Denis Dekoracija Zidova.
Kratka biografija - Denis Plivčić je rođen 1987. godine u Zenici, gdje je završio osnovnu, srednju ekonomsku školu, te zatim i ekonomski fakultet. Trenutno je nezaposlen, živi u Vitezu. Dekoracija zidova je njegov od najdražih hobija. Foto: Privatna arhiva

 

136083 104638023035982 921241960 o

Posljednje od

Povezani članci (by tag)