Printaj ovu stranu
četvrtak, 02 Avgust 2012 20:57

Australijanac zenički bloger!

G'day everyone! Zenicablog vam s ponosom predstavlja jednog našeg novog sugrađanina, koji je prije nešto više od mjesec pokrenuo vlastiti blog. On je Rusty Woodger i najmlađi je zenički bloger. Dvadesetogodišnji student žurnalistike na Deakin University u Geelong, Victoria (nedaleko od Melburna, Australija) živi odnedavno u našem gradu, u našoj BiH. kako nam je kazao, ubrzo je shvatio da ovaj region nije "ono sa vijesti", a upravo takav osjećaj ima i živeći za vrijeme mjeseca Ramazana u većinski muslimanskoj Zenici, u centru Bosne.

 

- Pokušaću na svom blogu, koji sam pokrenuo krajem juna, da praatim politiku, kulturu, sport, religiju, te druge teme, kaže Rasti (Rusty). Njega je posebno dojmio Ramazan i običaji bosanskih muslimana, a osim u Zenici, često boravi u Sarajevu, Mostaru.... Po pokretanju bloga počeo je linkove dijeliti na socijalnim mrežama, pa je za mjesec dana već prikupio dvije hiljade posjetilaca.

 

- Namjera mi je bila da posjetioci, zato sam i pisao na engleskom, ali nakon prvog mjeseca statistikom sam uvidio da je ogromna većina mojih posjetilaca - iz Bosne! Moja priča o poimanju Ramazana jednog anglo-ne muslimana, Australijanca donosi drukčije "nenovinarsko" poimanje islama, ono ne-loše, kako ga inače donose zapadni mediji. Upravo zbog neočekivane popularnosti prvog mjeseca i odvažio sam da se javim najpopulanrijem zeničkom portalu, Zenicablogu, kaže ovaj mladi Australijanac, čije stranice su u nekoliko postova bile ilustrovane fotografijama i vijestima sa Zenicabloga.

 

POGLEDAJTE BLOG OVOG MLADOG AUSTRALIJANCA

Posljednje od

Povezani članci (by tag)