Printaj ovu stranu
petak, 23 Septembar 2011 19:17

Video: Premijera Fudbalske priče Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

proba-fudbalske priceSinoć je u prepunoj sali velike scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica održana svjetska premijara predstave „Ruže za Anu Terezu/Fudbalske priče” režisera Harisa Pašovića.

Predstava koja traje nepuna dva sata okupila je umjetnike iz Belgije, Italije, Burkine Faso, Singapura, Rusije, Turske, Slovenije i BiH, a govori o životu običnih ljudi i njihovoj strasti za fudbalom.

 

„Ruže za Anu Terezu/Fudbalske priče“ govori i o tome, da većina fudbalskih fanova u svijetu dijeli ista iskustva, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, rasu, vjeru i dob. Jezik fudbala je univerzalan, s toga je cilj autorskog tima bio da igrajući predstavu u manjim gradovima u BiH, razbiju izolaciju, omoguće građanima da budu izloženi djelima najviše umjetničke vrijednosti i promiču komunikaciju i dijalog u svim dijelovima zemlje.

U predstavi igraju Aida Čorbadžić, Thomas Steyaert, Ibrahim Ouattara, Ulisse Romano, Aydar Valeev i Ayberk Essen. Muziku za predstavu koja je rađena u koprodukciji BNP Zenica i East West Centra iz Sarajeva uživo izvodi Philip Tan iz Singapura, dok koreografiju potpisuje Edvard Klug.

Nakon premijere u Zenici, predstava će biti izvedena 25. septembra u Prijedoru, 27. septembra u Bihaću, 29. septembra u Jajcu, 30. septembra u Bosanskoj Gradišci, 2. oktobra u Sarajevu, te u Sokocu, Tešnju, Srebreniku, Derventi i Rudom.

Čitano 4211 puta Zadnji put promjenjen petak, 23 Septembar 2011 19:24
zblog

Posljednje od zblog

Povezani članci (by tag)