Printaj ovu stranu
subota, 20 Septembar 2014 03:56

Knjige za Nemilu i Olovo

Humanitarna organizacija studenata "Ruku na srce" i Udruženje "Metamorfoza" organizovali u  akciji  "I ja imam pravo da čitam knjige" su prikupili blizu 600 knjiga koje će donirati osnovnim školama u Nemiloj i Olovu, saopćilo je Udruženje "Ruku na srce".  


Projekat "I ja imam pravo da čitam knjige" je pokrenut u martu 2014. godine sa ciljem skretanja pažnje javnosti na problem koji se danas javlja u mnogim manjim sredinama, gdje ne postoje adekvatno opremljene biblioteke i bibliotekarski fondovi u osnovnim školama koji bi  zadovoljili osnovne potrebe za realizaciju nastave iz bosanskog, srpskog i hrvatskog jezika i književnosti. 

 

"Prvobitni cilj akcije bio je prikupljanje knjiga sa fokusom na školske lektire te posjeta u tri osnovne škole koje ne posjeduju ni približno odgovarajući broj knjiga u svojim bibliotekama potrebnih za adekvatno izvođenje nastavnog procesa. Međutim, s obzirom na majske poplave, projekat smo usmjerili ka školama koje su pretrpjele stradanja u poplavama. Stoga ćemo danas posjetiti osnovne škole "Ćamil Sijarić" u Nemiloj i  "Hasan Kikić" u Olovu", navodi se u saopćenju. 

 

Partneri u ovoj akciji bili su GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo, koje je doniralo 110 školskih lektira ukupne vrijednosti 1.500 KM, knjižara "Buybook" Sarajevo, koja je donirana 41 knjigu ukupne vrijednosti 550 KM, ADRA BiH, koja je osigurali prevoz i dostavu knjiga do škola, Fondacija "Dobro srce", Galerija "Boris Smoje", te neformalna grupa građana "Sarajevska jutra poezije" i Studentski parlament u Sarajevu. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)