03 Decembar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 18 Septembar 2014 21:06

Zeničani briljirali na Juventafestu

Članovi Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, nakon niza uspješnih izvođenja na matičnoj sceni, u sklopu Internacionalnog festivala Srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Juventa fest, u nedjelju, 14.9. izveli su predstavu "Pozdravi nekog", u režiji Miroljuba Mijatovića.  Na zvaničnoj ceremoniji dodjele nagrada, održanoj  u Međunarodnom centru za djecu i mlade Sarajevo, u nedjelju, 17. septembra proglašeni su pobjednici ovogodišnjeg Festivala, te su uručene nagrade i plakate učesnicima. 

 

Predstava Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosansko Narodno Pozorište Zenica "Pozdravi nekog" osvojila je Grand prix za najbolju predstavu na Juventa festu i plasirala se u program ovogodišnjeg Festivala MESS. 


Predstava za mlade nastala je prema knjizi Vesne Ognjenović i Budimira Nešića, a uloge u predstavi tumače stariji polaznici Dramskog studija, koji su tokom dugog i intenzivnog rada na ovoj predstavi, namijenjenoj njihovim vršnjacima, susreli se sa jako osjetljivom, a pri tome aktuelnom tematikom i problematikom mladih, kada je nasilje na neki način postalo i društvena norma i opšteprihvaćena pojava.


Nakon velikog uspjeha postignutog na Juventa festu, u planu su ponovna gostovanja s ovom predstavom u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, ali i regionu.