27 Mart 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Februar 2014 20:40

Zenički Prestige putuje u London

Uspjeli smo. Film naših sugrađana predstavlja BIH na svjetskom takmičenju. PRESTIGE je uspio, najbolji je među stotinama radova i najbolji među pet onih koje su nakon što su ih izabrali fanovi, birali i stručnjaci. Podsjetimo, takmičenje Jameson Empire Done in 60 seconds i ove godine u našoj zemlji privlači veliku pažnju. Članovi žirija Jameson Empire Done in 60 Seconds 2014. za Bosnu i Hercegovinu su Mirsad Purivatra - direktor SFF, Elma Tataragić - selektorica Takmičarskog programa SFF i profesorica scenarija na ASU u Sarajevu, Srđan Vuletić - režiser i scenarista, Haris Burina - glumac i Predrag Solomun - profesor na Akademiji umjetnosti Banja Luka.

Pet filmova sa najvećim brojem glasova posjetilaca i fanova je danas predstavljeno stručnom žiriju koji od tih pet finalista izabrati BH predstavnika na Jameson Empire Done in 60 Seconds Global Final, koji će se održati u Londonu 28-30.03.2014 godine.

Jasmin Pivić i Dino Šehić, naši Zeničani, su se prijavili na ovo takmicenje uradivsi 'remake' kultnog filma 'THE PRESTIGE'. Kako smo već spomenuli da pobjednik putuje u London i predstavlja nasu zemlju među poznatim svjetskim ličnostima iz filma.

U finalu su bili 

1. 28 Days Later – Kenad Purač, 2. The Prestige – Jasmin Pivić, 3. Marley and Me – Zana Zolota, 4. The Notebook – Mirela Jukić i 5. 2001: Space Odyssey – Miodrag Jovičić

Njihove filmove je na finalnom sreening eventu održanom danas u Sarajevu ocjenjivao stručni žiri u sastavu Mirsad Purivatra, Elma Tataragić, Srđan Vuletić, Predrag Solomun i Haris Burina. Pobjednik predstavlja BiH na globalnom finalu Jameson Empire Done In 60 Seconds 2014 u Londonu 28-30.03.2014 godine.

Svim takmičarima koji se nisu plasirali u ovogodišnje finale želimo više uspjeha na Jameson Empire Done In 60 Seconds 2015.

 Film naših sugrađana možete pogledati ovdje

http://www.jamesonempirediss.com/videos/watch/758