Printaj ovu stranu
nedjelja, 15 Septembar 2013 07:57

Slike nastale peglom

Trajna postavka slika slikanih peglom u Zenici - I dalje ne vjerujete da se može slikati običnom kućnom peglom i voštanim bojama?  Ako od ovog ponedjeljka navratite u slikarski atelje udruženja „Art plus“ (M. M. Serdarevića 4, preko puta gradskog muzeja) u Zenici, uvjerićete se šta je sve moguće naslikati ovim kućnim pomagalom, te ćete i sami moći isprobati kako to izgleda. 

 

Slikarski atelje zeničkog udruženja "Art plus" odnedavno je postao novim domom većem broju radova Zdene Šarić Pisker, umjetnice koja slika peglom, kako iz ranijih faza njenog stvaralaštva, tako i iz nove, realističke faze. Zeničanka Zdena Šarić Pisker kroz umjetničke radionice, likovne kolonije, izložbe i demonstracije tehnike slikanja već treću godinu radi na popularizaciji ove tehnike u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona, a njeni neobični radovi za kratko vrijeme privukli su veliku pažnju javnosti i umjetničkih krugova. 

 

Prvu izložbu pod nazivom “Sjećanja” Zdena Šarić Pisker održala je u Muzeju grada Zenice 18. maja 2011. godine u okviru oblježavanja Međunarodnog dana muzeja, a u međuvremenu je u 12 gradova BiH i Hrvatske održala više od 100 radionica slikanja peglom i desetine javnih demonstracija slikanja.  Postavka slika „Boje su u nama“ koja je organizirana u saradnji sa udruženjem „Art Plus“ iz Zenice bit će trajno otvorena,a javne demostracije slikanja peglom biće upriličene svakog mjeseca. 

 

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.

 

 

Art studio “Pegla umjesto kista”

Tel: + 387 62 091 099 

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.   

Web:https://sites.google.com/site/peglaumjestokista 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)