Printaj ovu stranu
subota, 06 April 2013 20:15

Video-foto: Nagrada Bel Cantu

 Danas je u Općoj biblioteci u Zenici održan program - Sjećanje na Farah Tahirbegović (1973. - 2006.), prerano preminulu Zeničanku, književnicu, muzičarku i kulturnu radnicu.  U okviru programa dodijeljena i nagrada Fondacije Farah Tahirbegović. a ovogodišnji dobitnici nagrade su članovi zeničkog vokalnog sastava Bel Canto. 

 

Voditeljica Bel Canta Mima Kemez izjavila je kako je nagrada za njih od velikog značaja te da će novčana sredstva koja su dobili iskoristiti za putovanje u Rusiju, gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na manifestaciji "Dani slavenske kulture" koja će biti održana u Moskvi od 15. do 20. aprila.  Događaju su prisustvovali njeni prijatelji: Ferida Duraković, Vesna Andree Zaimović, Lamija Begagić, Damir Uzunović, Enver Kazaz, Adisa Bašić i drugi. 

 

Dosadašnji dobitnici nagrade bili su: Lamija Begagić spisateljica i urednica iz Zenice, Damir Avdić muzičar i pisac iz Tuzle, Enes Škrgo umjetnik iz Travnika, Hana Stojić prevoditeljica iz Sarajeva, kolektiv “Pravo ljudski”iz Sarajeva i Adi Hasanbašić psiholog iz Sarajeva.  U okviru programa izveli su i dvije numere kojima su me oduševili kao i sve prisutne. 

 

Pogledajte video:

 

 

tekst i video: Muhamed Pivić

foto: Jasmin Blicko Hadžić

Posljednje od

Povezani članci (by tag)